ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Başarılı olmanın yolu kitap okumaktan geçer

Toplumun en büyük eksiğinin kitaplardan uzak kaldığını belirten kitapevi işletmecileri, dünya tarihinde bütün medeniyet ve toplumların kitap ile yükseldiklerini belirterek, başarının yolu kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

10.11.2015

Başarılı olmanın yolu kitap okumaktan geçer

Toplumun en büyük eksiğinin kitaplardan uzak kaldığını belirten kitapevi işletmecileri, dünya tarihinde bütün medeniyet ve toplumların kitap ile yükseldiklerini belirterek, başarının yolu kitap okumaktan geçtiğini söyledi.
Toplumun en büyük eksiğinin kitaplardan uzak kaldığını belirten kitapevi işletmecileri, dünya tarihinde bütün medeniyetlerin kitap ile yükseldiklerini belirterek, kitap okuyan toplum ve medeniyetlerin hem toplumsal olarak kendilerini iyi geliştirdiklerini, hem de diğer milletler üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu söylediler.

Kitapevi işletmecisi Ahmet Seyar, toplumun sosyal medyanın tuzaklarından uzaklaşıp bilinçlenmesi ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için, kitap okuması gerektiğini belirti.

İşletmeci Seyar, toplumun inşasında en büyük rolü üstlenen gençlerin çok az kitap okuduğuna dikkat çekerek, ’ Gençlerimiz ilk önce televizyona bağlı kalarak kitap okumadılar şimdi ise sosyal medya denen şey ile zamanlarını kaybederek kitap okumuyorlar, bundan dolayı da toplumda meydana gelene olaylara karşı duyarsız kalıyorlar.’ dedi.

Seyar daha sonra, ’ Bundan dolayı gençler ve aileler düzenli ve peryodik bir şekilde kitap okuma programı düzenleyerek kitap okumalı böylelikle ailede kitap okuma rekabeti ve heyecanı başlamış oluyor.’ diyerek tavsiyelerde bulundu.

Kitap okuyucusu Murat Çınar ise dünya tarihinde bütün medeniyetlerin kitap ile yükselip ilerlediğine vurgu yaparak, ’Kitap okuyan medeniyetler hem toplumsal olarak kendilerini iyi geliştirdiler hem de diğer millet üzerinde ciddi etkileri olmuştur.’ ifadelerine yer verdi.

Kitap okumayan birey ve toplumların her zaman geri kaldığını sözlerine ekleyen Seyar, ’Kur’an-ı Kerim’de ilk inen ayet İkra yani oku ayetidir. Ümmi toplum içinde Allah Müslümanlardan ilk önce okumalarını emretmiştir. Okumanın hem kendi ailesine, çevresine, topluma hem de dünyaya faydası var. Kitap okumak, medeniyettir kemale ermektir. Tersi ise cehalettir, gericiliktir.’ ifadelerini kullandı.

Kitap okumanın faydalarına değinen Çınar daha sonra, “Kitap okumak cahil kalmamaktır. Toplumda kişi nasıl hareket edeceğini bilmesi için muhakkak okuması gerekir. Kitap okuyan insanlar annesiyle, babasıyla, iş arkadaşlarıyla ve toplumun genelinde nasıl hareket edeceğini ne konuşacağını nasıl konuşacağını bilir. Bunu bilmediği zaman başarılı olamazalar. Başarılı olmanın yolu vardır, oda kitap okumaktan geçer” dedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)


Kaynak:
http://www.dogruhaber.com.tr/haber/190567-Basarili-olmanin-yolu-kitap-okumaktan-gecer/


Yorumlar
Mesaj Yaz 12.11.2015 10:09:19
Birincisi ülkemizde az okunuyor diye bir şey yok. İstatistikler yanıltıcı bana göre. Çünkü bizde okuduğunu başkasına verme kültürü var. Bu kitapevlerinin ya da yazarların pek hoşlandığı bir durum değil tabi. İkincisi gençler kitap okuyorlar. Hatta orta yaşlılardan daha fazla. Evet sosyal medya denen bir gerçek var. Ama e-kitap kolaylığını da gözardı edemeyiz. Gençlerin bir kısmı e-kitabı tercih ediyor.

Yıllarca bize okumayan toplum muamelesi yapıldı. Ama kimse bunu ispatlama derdine düşmedi. Hayır kardeşim, en azından vasatın üzerinde okur kitlesine sahip bir toplumuz. Bunu gözlemleyerek bile anlayabilirsiniz sayın kitapçı.

Son olarak kitap okumayan cahil kalır diye bir önerme doğru değildir. Hiç kitap okumayan ama müthiş bir gel kültüre sahip olan o kadar çok insan var ki. Mesela eskiler :) Mesele yüksek lisans yaptığı halde tek roman ya da felsefe kitabı okumayan arkadaşlarım...Cehaletin tanımını yaparken din ve kitap okumamak gibi olguları kullanmak çok demode artık.





Yorum Yapın

Başarılı olmanın yolu kitap okumaktan geçer ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.