ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Seyrü Sefer İstanbul Sergisi Taksim Metrosu'nda!

İstanbul’un ulaşım tarihine damgasını vuran kara deniz, raylı sistem ve hava ulaşım araçları Taksim Metrosu Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

8.10.2015

Seyrü Sefer İstanbul Sergisi Taksim Metrosu'nda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., 1820’lerden günümüze, şehiriçi ulaşımında hizmet veren ve İstanbul’la özdeşleşen kara, deniz, raylı sistem ve hava ulaşım araçlarına ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi Taksim Metrosu Sanat Galerisi’nde açıyor. İlk Vapurdan Marmaray’a Seyrü Sefer İstanbul isimli sergide 300 adet nostaljik ulaşım aracı karesi ve özel koleksiyonlardan derlenen efemerik malzemeler (eski biletler, jetonlar, durak, istasyon ve yönlendirme levhaları..)yer alacak. Serginin açılışı 10 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek. Araştırmacı-yazar Akın Kurtoğlu tarafından hazırlanan sergi ve dönem koleksiyonları, 10-23 Ekim tarihleri arasında Taksim Metrosu Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

100 Yıllık Atlı Tramvay Biletleri

Sergide 100 yıllık atlı tramvay biletleri, şehir hatlarında kullanılan karton vapur biletleri, kıta atlama noktalarını gösteren otobüs biletleri, 40 yıl öncesine ait boğaz köprüsü geçiş bileti ve nostaljik tünel jetonları yer alacak.

Ziyaretçileri İstanbul’un İlk Belediye Otobüsü Karşılayacak
Sergiyi ziyaret eden İstanbullu sanatseverleri, İstanbul’un ilk belediye otobüsü karşılayacak. İETT özel koleksiyonunda yer alan ve ikinci dünya savaşına da tanıklık eden nostaljik araç, 26 kişi kapasiteli Beyazıt-Bakırcılar-Mercan-Eminönü Eski Postane hattında İstanbullulara hizmet verdi.


İstanbul’un 200 Yıllık Ulaşım Tarihi Kronolojik Olarak Anlatılacak
Sergide İstanbul’un son iki asrına damgasını vuran çeşitli ulaşım araçları, 10’ar yıllık zaman dilimleri halinde görsel bir şölenle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ulaşımın “İlkleri” Sergilenecek
Ulaşımın “ilkleri”ne yer verilen sergide, ilk Türk Troleybüsü “Tosun”, Boğaziçi’nin ilk vapuru “Buğu” ve bir İstanbul klasiği leylandlara ait nostaljik kareler yer alıyor. İstanbulluların, tarihten günümüze büyük değişimler geçiren kent içi ulaşım araçlarının farkına varmalarını, hatırlamalarını, yaşadıkları şehrin özelliği ve güzelliğini hissedebilmelerini amaçlayan sergide; eski tramvaylar, troleybüsler, otobüsler, araba vapurları, banliyö trenleri, minibüsler, damalı taksiler, dolmuşlar, şehir hatları vapurları ve fayton fotoğrafları da yer alıyor.

Yorumlar
"Seyrü Sefer İstanbul Sergisi Taksim Metrosu'nda!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Seyrü Sefer İstanbul Sergisi Taksim Metrosu'nda! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.