ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler

“Vatan Şairi Namık Kemal’in Seçilmiş Edebi Sözleri, Şiirleri ve Mektupları” adlı kitap Gerger yayınlarının 38. Kitabı olarak yayınlandı.

5.10.2015

Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler

Araştırmacı-Yazar M.Emin Gerger ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir’in birlikte yazdıkları “Vatan Şairi Namık Kemal’in Seçilmiş Edebi Sözleri, Şiirleri ve Mektupları” adlı Kitap Gerger yayınlarının 38. Kitabı olarak yayınlandı. Kısa sürede 2. Baskısı yayınlanan ve 190 sayfadan oluşan Kitap dört ana Bölümden meydana geliyor. Osmanlı Arşiv Belgeleri ve Osmanlıca birinci kaynaklar esas alınarak hazırlanan Kitap, hem “Vatan Şairi Namık Kemal’in bilinmeyen yönlerine ışık tutuyor”, hem de Türk Edebiyatı’nı öğrenmek ve araştırmak isteyenlere zevkle okuyacakları güzel bir edebi eserden faydalanma imkanı sunuyor.

TBMM Reisi Gazi Mustafa Kemal (Paşa), Namık Kemal’in büyüklüğünü ve hizmetlerini, şu Telgrafnamede açıkça ortaya koymaktadır: “İlk İnönü muzafferiyeti üzerine, Muharrir tarafından yazılan Telgraf’a cevaben büyük Gazi Hazretlerinden alınan Telgrafname:

Dersaadet’te Namık Kemalzade Ali Ekrem Bey’e
Anadolu’nun bütün ruhu bütün feyzi mukavemetini abat tarihten almıştır. Bize bu mukaddes feyzi nefheden ervahı ecdat arasında, mükerrem babanızın büyük mevkii vardır. Mecruh vatanın halas-u İstiklali için ölmek yolunda, bugünkü nesle ta’lim-i fedakari eden büyük Kemal hakkında tekrir-i tazimata vesile olan Telgrafnamenize, arzı şükranı mahsus eylerim Efendim.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi
Mustafa Kemal”
(Namık Kemal, Müderris Ali Ekrem, s.42, Maarif Vekaleti, İstanbul, 1930.)
“Ne mümkün zulm ile bid’at ile imhayı hürriyet,
Çalış idraki kaldır muktedirsen ademiyetten”

“Yüksel ki yerin bu yer değildir,
Dünyaya gelmek hüner değildir!”
Bize gayret yakışır, merhamet Allah’ındır,
Hükm-i ati ne fakirin ne Şehinşahındır.”
“Allah’ın işine karışmayacağız, yoluna gideceğiz.” diyen “Vatan Şairi Üstad Namık Kemal”e Allah Teala’dan rahmet niyaz ediyoruz.”
Gerger ve Topdemir’in yeni Kitabı, başta Lise ve Üniversitelerdeki Türk Dili ve Edebiyatı Hocaları ve Öğrencileri olmak üzere, bütün araştırmacı ve kitap severler için ilk defa yayınlanan Arşiv Belgeleri ışığında, “Vatan Şairi Namık Kemal’in Sözleri, Şiirleri, Mektupları, hayatı, mücadelesi, Osmanlı Devleti’nin Padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han ile ilişkileri, Devlete ve Millete hizmetleri..v.s. hakkında ufuk açıcı bilgilerle dolu, önemli bir kaynak ve başucu Eseri durumunda.

Yorumlar
"Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.