ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

7. ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Trabzon Sanatevi'nin düzenlediği 7. Sanat Günleri Etkinlikleri bugün başladı.

4.10.2015

7. ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Trabzon Sanatevi’nin düzenlediği 7. Sanat Günleri Etkinlikleri bugün başladı.
Sanatevi’nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Devlet Eski Bakanı Faruk Özak, milletvekili Muhammet Balta, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, sanatçılar ve sanatseverlerler katıldı.
Trabzon’un sanat altyapısının güçlü olduğunu ifade eden Vali Öz, “Kültür-Sanat ve Medeniyet kenti Trabzon sanatın bütün zenginliklerini en güzel şekilde yaşıyor. Kültürün, sanatın her türüyle doyasıya yaşandığı, insanların sanatın içerisinde olduğu bir şehir burası. Bir söz vardır. Balık denizdeyken suyun kıymetini bilmez, suyun dışına çıktığı zaman onun kıymetini daha iyi anlar. İlimizde sanatın ve sanatçının kıymetini zaman zaman ölemiyor olsak da bu şehir kültürü-sanatı yaşıyor, sanatçısıyla, kültürüyle zengin bir şehirdir. Sanatsal altyapımız pek çok şehirden güçlüdür. Eski Vali konağımızın Sanatevi olarak tahsis edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sanatla toplumun daha fazla bir araya gelmesi için, etkinliklerimizi sokaklara yaymalıyız. Bu bizi daha güçlü kılacaktır. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç ise “Amacımız sanatsal hareketliliğin yoğun olarak yaşandığı şehrimize sanat etkinliklerine farklı bir anlayış getirmektir. Sanatevi olarak üstlendiğimiz bu rol, sanatın tüm renklerini bir araya getirerek geniş kapsamlı uzun soluklu sanat günlerine dönüşmesiyle anlamını bulmaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Öz beraberindekilerle fotoğraf, karikatür ve sanatın diğer alanlarını konu alan eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/7-uluslararasi-sanat-gunleri-basladi-trabzon-yerelhaber-995677/


Yorumlar
"7. ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ BAŞLADI" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

7. ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ BAŞLADI ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.