ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Restore edilen Antep evleri ziyaretçilere açıldı

Gaziantep'te Türkiye'nin en büyük sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında restore edilen tarihi Antep evleri ziyaretçi akınına uğruyor.

28.8.2015

Restore edilen Antep evleri ziyaretçilere açıldı

Şehreküstü Konakları adı verilen ve Gaziantep’in en eski yerleşim yerinde bulunan konaklar taş yapısı ve el işçiliği ile dikkat çekiyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Suyabatmaz, Kozluca ve Kepenek Mahallelerini kapsayan Türkiye’nin en büyük sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları çerçevesinde yapılan Şehreküstü Konakları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tescilli 4 evden oluşan Şehreküstü Konakları, 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma çalışması, Şıh Fettullah Parkı ve Meydanı, Şeyh Fettullah Evi ve Şeyh Fettullah Evi Rekonstrüksiyon çalışmalarını kapsayan geniş bir alanda yer alıyor.

Cadde ve sokaklar tarihi görünümüne yeniden kavuştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihi ve kültürel yapının korunmasına önem gösterdiklerini belirterek, “Eski kent merkezindeki kaleden ticaret merkezine ve yerleşim bölgelerine uzanan Kültür Yolunun devamını sağlayacak olan alanda 7 kilometrelik bir sokak sağlıklaştırma çalışması yaptık. Şıh Cami yanında bulunan park, meydan ve sokak sağlıklaştırma projelerine ek olarak tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracak 4 kültür mirası tarihi yapının restorasyonunun ardından Şehreküstü Konakları adı verilen binaları kültürel-sosyal amaçlı işlevlerde bölge halkının hizmetine sunduk.” ifadelerini kullandı.

Şehreküstü Konakları’nın bulunduğu Kepenek Mahallesin’e dev bir meydan yapılacağını da söyleyen Tahmazoğlu, “Çalışmalarımız sonrasında İstanbul’da nasıl bir Eyüp Sultan Meydanı, bir Sultan Ahmet Meydanı varsa oralar gibi bir meydan çalışmamız olacak. Yine bu alanda park ve otopark alanımız olacak ve bu alanı turizme kazandıracağız. Şıh Fettulah Cami ve Hamamı bizim için önemli. Ben şimdiden meydanımızın ve parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
"Restore edilen Antep evleri ziyaretçilere açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Restore edilen Antep evleri ziyaretçilere açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.