ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Adıyaman'ın unutulan yemekleri kitaplaşıyor

Adıyaman Valiliği, geçmişten günümüze Adıyaman yöresinin yemek kültürünü kitaplaştırıyor.

21.8.2015

Adıyaman'ın unutulan yemekleri kitaplaşıyor

Adıyaman Valiliği, unutulmaya yüz tutmuş Adıyaman yemeklerini gelecek nesillere aktarmak ve yörenin damak tadını dünyaya tanıtmak amacıyla “Adıyaman Yemekleri” adlı kitap çıkarıyor.

Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansına sunulan proje ile Adıyaman’ın damak tadını oluşturan bin adet yöresel yemek kitabının basımı yapılacak.

Kitabı hazırlayan ekip, Vali Mahmut Demirtaş’a basım aşamasında bulunan kitabın içeriğiyle ilgili kısa bir bilgi verdi.

Adıyaman Yemekleri kitabı ile ilin yöresel mutfak ve yemek kültürünün sergilenmesine, yerel yiyeceklerin, içeceklerin yerli ve yabancı turistlere sunularak turizmde sürdürülebilirliğin sağlanmasına, ekonomik değer kazandırılan mutfak kültürünün ve yöresel yemeklerin gelecek nesillere unutulmadan aktarılarak kültürel mirasın canlı kalmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman yemeklerinin gelecek nesillere de aktarılmasının planlandığını belirterek, “İlk etapta bin adet olarak basılacak Adıyaman Yemekleri adlı kitabın ilin yöresel lezzetlerinin ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacaktır.” dedi. (Aydın Evren - İLKHA)

Yorumlar
"Adıyaman'ın unutulan yemekleri kitaplaşıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Adıyaman'ın unutulan yemekleri kitaplaşıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.