ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şar Antik Kenti, Kapadokya turizm güzergahına dahil edilecek

Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki Şar Antik Kenti, Kapadokya turizm güzergahına dahil edilecek.

30.7.2015

Şar Antik Kenti, Kapadokya turizm güzergahına dahil edilecek

Tufanbeyli ilçesindeki yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya hazırlanan Şar Antik Kenti’nde, çevre düzenlemesi için çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.

Kiznuwatna, Hitit, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde kullanılmış eski bir yerleşim yeri olan, özellikle Kiznuwatna ve Hitit dönemlerinde önemli bir dini merkez olarak kullanılan Şar Antik Kenti’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Kapadokya turizm güzergahına dahil edileceği açıklandı.

1980 yılında Şar’da araştırmalar yapmış Norveç’in Bergew Üniversitesinde görevli Danimarkalı tarih profesörü Christian Meyer’le birlikte antik kentte incelemelerde bulunan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, çalışmalar bittiğinde Şar’ın çok sayıda yerli ve yabancı turisti misafir edeceğini dile getirdi.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü de, Şar Antik Kenti’nin çevre düzenlemesi, yol ve ihata duvarı yapımıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığınca 500 bin TL’lik ödenek ayrıldığını belirtti. Ödeneğin şu anda kullanıma hazır olduğunu kaydeden Ergü, “İhale yapıldı, itiraz sürecini bekliyoruz. 15 günlük itiraz sürecinden sonra yüklenici firma çalışmalara başlayacak. Şarlılara hayırlı olsun.” diye konuştu.

SİT alanıyla ilgili sorunlar nedeniyle Şar’da çevre düzenlemesinin bugüne kadar yapılamadığını vurgulayan Ergü, “SİT alanıyla ilgili sorun çözüldü. Şar’da çok kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz. Restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığınca sonbaharda tamamlanmıştı. Bu arada Şar, Kapadokya turizm güzergahına dahil ediliyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün bu yöndeki çalışmaları sürüyor.” dedi. (İLKHA)

Yorumlar
"Şar Antik Kenti, Kapadokya turizm güzergahına dahil edilecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şar Antik Kenti, Kapadokya turizm güzergahına dahil edilecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.