ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Diyarbakır ve Efes için gözler Bonn’da

UNESCO Dünya Miras Komitesi 29 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın Bonn kentinde toplanıyor. Efes ile Diyarbakır surlarının Kültür Mirası listesine alınıp alınmayacağı ile ilgili nihai karar buradan çıkacak.

2.7.2015

Diyarbakır ve Efes için gözler Bonn’da

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesi için bu yıl Türkiye’den iki aday var: Efes ile ‘Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı.‘

Almanya’nın Bonn kentinde 29 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Miras Komitesi’nin 39’uncu dönem toplantısında Dünya Miras Listesine dahil edilecek yeni doğal ve kültürel varlıklar karara bağlanacak.

Türkiye’den iki aday ile birlikte Kültür Mirası listesinde 31 aday bulunuyor. Bunun dışında beş doğal varlık ve hem doğal, hem kültürel özellik taşıyan bir aday bulunuyor. Komite ayrıca şu an listede bulunan 95 doğal ve kültürel varlığın korunma durumunu inceleyecek, Tehdit Altındaki Dünya Mirası listesindeki 46 yerin durumu da masaya yatırılacak.

Almanya’dan iki aday

Ev sahibi Almanya da Dünya Mirası Listesi için iki aday gösteriyor. Hamburg’un simgelerinden biri olan, liman bölgesindeki dünyanın en büyük bitişik bina kompleksi Speicherstadt ile Naumburg Katedrali, Kültür Mirası Listesine dahil edilmeyi bekliyor.

Türkiye’den bugüne kadar Dünya Miras Listesi’ne giren yerler ise şunlar: Göreme Tarihi Milli Parkı ve Kapadokya (1985), Divriği Ulu Camii ve Melike Turhan Darüşşifası (1985), İstanbul’un tarihi yerleri (1985), Hattuşaş (1986), Nemrut Dağı (1987), Hierapolis-Pamukkale (1988), Xantos - Letoon (1988), Safranbolu, Karabük (1994),Truva antik şehri (1998), Mardin, Midyat, Hasankeyf ve Batman (1998), Selimiye Camii ve Külliyesi (2011), Çatalhöyük kalıntıları (2012), Bergama ve Bursa-Cumalıkızık (2013) (DW)

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.7.2015 11:27:58


Nihayet... Hayırlı uğurlu olsun... Bir de HASANKEYF adına bir talep olsaydı.

TEŞEKKÜRLER UNESCO



Yorum Yapın

Diyarbakır ve Efes için gözler Bonn’da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.