ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

15. Alanya Uluslar Arası Turizm ve Sanat Festivali Başladı

Antalya'nın Alanya ilçesi'nde bu yıl 15'cisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, hayır ve bereket dualarıyla başladı.

24.5.2015

15. Alanya Uluslar Arası Turizm ve Sanat Festivali Başladı

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde bu yıl 15’cisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, hayır ve bereket dualarıyla başladı.

15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, yörük geleneklerine uygun olarak hayır ve bereket dualarıyla başladı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan festivalin kortej yürüyüşünde yörük göçü ve mehteran takımı büyük beğeni topladı. Yörük Göçü’nün temsili olarak canlandırıldığı kortej yürüyüşünde yeni kurulan Alanya Belediyesi’nin Mehteran Takımı da yer aldı. Yürüyüşte kardeş şehirlerden gelen heyetler, animasyon grupları, sivil toplum örgütleri, okulların folklor ve gösteri grupları da katılarak renkli görüntüler oluşturdu.

FESTİVALİMİZ ALANYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Kortejin ardından İskele Rıhtım bölgesinde, resmi bir açılış programı düzenlendi. Programa, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kardeş şehir belediye başkanları ve kardeş şehir heyetleri, Belediye Meclis Üyeleri, milletvekili adayları, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı turistler ve davetliler katıldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bu yıl festivalimizin 15.sini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Alanya Belediyesi olarak festivalimizi hazırlarken, en büyük hedefimiz, Alanya’mızın tanıtımına katkı sağlamak ve yöresel ürünlerimize değer katmaktır. 15. yaşını kutladığımız festivalimiz Alanya’nın festivalidir. Alanya’da yaşayan herkesin festivalidir" dedi.

KATKI VE EMEK SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Festivalde, Alanya’ya ve Türkiye’nin değişik yörelerine ait el sanatlarının ve kültürel değerlerin de sergilendiğini kaydeden Yücel, "Tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyoruz. 3 gün sürecek festivalimizde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Halkımızla birlikte güzel ve keyifli bir festival yaşayacağımıza inanıyorum. Katkı sağlayan tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine, festivalin düzenlenmesinde görev alan ve emek sarf eden herkese teşekkür ederim" dedi.

SERKAN ÇAĞRI’DAN KONSER

Açılış konuşmalarının ardından Türk klarnet virtüözü ve akademisyen Serkan Çağrı, sahne aldı. Konseri sırasında Çağrı, Alanya’ya olan hayranlığını da şarkılarının arasında sık sık dile getirdi.

SİMGELERLE SELÇUKLU SERGİSİ AÇILDI

Yaklaşık 100; kültür, sanat, yemek ve sergi stantlarının açıldığı festivalde, muz lifi standı, sanat köşeleri, takı sergileri, siyah-beyaz Alanya resimleri ve en önemlilerinde bir de Simgelerle Selçuklu sergisi açıldı. Selçuklu Devletinin hakimiyeti döneminde kullandığı devlet armaları, kilim motifleri, mezar taşları, hayat ağaçları ve Selçuklu Otağı Festivalin en renkli bölümlerinden biri. - ANTALYA


Kaynak:
http://www.haberler.com/15-alanya-uluslar-arasi-turizm-ve-sanat-festivali-7341950-haberi/


Yorumlar
"15. Alanya Uluslar Arası Turizm ve Sanat Festivali Başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

15. Alanya Uluslar Arası Turizm ve Sanat Festivali Başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.