ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanat eserleri satışında müzayede rekoru kırıldı

Christie's'in Küresel Başkanı Jussi Pylkkanen'in yönettiği açık artırmada İspanyol ressam Pablo Picasso'un eseri 179 milyon 365 bin dolara satılarak bir rekora imza attı.

13.5.2015

Sanat eserleri satışında müzayede rekoru kırıldı

İspanyol ressamın 1954-1955 yılları arasında A’dan O’ya kadar sıraladığı 15’lik bir serinin parçası.

Christie’s Müzayede Evi’nin New York’taki merkezinde açık artırmaya çıkarılan İspanyol ressam Pablo Picasso’nun "Cezayirli Kadınlar" tablosu, bir sanat müzayedesinde bugüne kadar satılan en pahalı eser unvanını aldı. 1955 yılında yapılmış yağlı boya tablo Kübik tarzda.

Koleksiyonerler Victor ve Sally Ganz’den 1997 yılında 31 milyon 900 bin dolara alınan tablonun yeni sahibinin adı açıklanmadı. (AA)

Yorumlar
"Sanat eserleri satışında müzayede rekoru kırıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanat eserleri satışında müzayede rekoru kırıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.