ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'u zombiler bastı

Dünyanın bir çok yerinde Zombie Walk adıyla düzenlenen zombi yürüyüşünün 8'incisi İstanbul Nişantaşı Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirildi.

11.5.2015

İstanbul'u zombiler bastı

Dünyanın bir çok yerinde Zombie Walk adıyla düzenlenen zombi yürüyüşünün 8’incisi İstanbul Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Kendilerini makyajla zombi haline getiren yüzlerce genç Nişantaşı sokaklarında yürüdü. İlginç etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Dünyanın pek çok kentinde Zombie Walk adıyla düzenlenen zombi yürüyüşünün 8’incisi İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Etkinlik öncesinde yüzlerce genç, yanlarında getirdikleri makyaj malzemeleri ile kendilerini zombiye dönüştürürken makyaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından grup, Cumhuriyet Park’tan hareket ederek Nişantaşı içinde zombi yürüyüşü yaptı.
RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Yürüyüş esnasında grubun çevreye herhangi bir zarar vermemesi ve herhangi bir aksaklığa sebep olmamak amacıyla grup içinden polis ve asker üniforması giyen zombiler gruba eşlik etti. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında Nişamtaşı’nı turlayan zombiler yürüyüş esnasında renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüş sonrasında tekrar Cumhuriyet Parkı’na döndü. Grubun parka dönmesinin ardından etkinlik sona erdi.
ÇOK EĞLENİYORUZ
Etkinliğe eşi ve çocuğuyla birlikte katılan Erkan Bakan adlı zombi, etkinliğin oldukça eğlenceli olduğunu belirterek, "Çok keyifli çok farklı bir şey. Etkinliğe geçen yıl da katılmıştık. Bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Her şeyden önce deşarj oluyoruz. Farklı bir konsept. Kopuyoruz, eğleniyoruz. Hatta kızımı da getirdim. Kızımla beraber bu etkinlikteyiz" dedi.
8. ZOMBİ YÜRÜYÜŞÜ
Etkinliği düzenleyen Gökhan Akar, bu yıl 8. Yaptıkları etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu etkinliği biz 8 yıldır düzenliyoruz. Geçen yılda etkinliğimizi yine Nişantaşı’nda yapmıştık. Bu etkinlik Zombie Walk İstanbul adıyla zombi yürüyüşü diye geçiyor. Etkinlik dünyanın bir çok yerinde yapılan bir etkinlik. Biz de bunu İstanbul’a getirdik. Sonuçta dünyanın bir çok yerinde yapılan etkinlik neden İstanbul’da yapılmasın dedik. Biz de bu etkinliği İstanbul’da yapmaya karar verdik. Şuan ki program etkinliğin İstanbul ayağıdır" diye konuştu.
TAMAMEN SOSYAL BİR AKTİVİTE
Etkinliği düzenlerken herhangi bir protesto amacı taşımadıklarını ifade eden Gökhan Akar, "Etkinlik herhangi bir kurum veya kuruluşa ait bir etkinlik değil. Tamamen sosyal bir aktivite. Sosyal kitleyi marjinal kitleyi hedefleyen bir etkinlik. Biz neden böyle marjinal bir etkinlik yapılmıyor diyerekten sosyal bir aktivite yapıyoruz. Umarım herkes eğleniyordur. Genelde etkinlik 18 yaş altı gençleri kapsıyor. Onlarda genelde bilinçli bir kitle geliyorlar, çok ciddi bir şekilde etkinliğe hazırlanıyorlar. Gerek zombi makyajları gerek kostümler gerekse özel hazırlanan kıyafetlerle bu etkinlik yapılıyor. Amacımız sosyal kitleye güzel bir etkinlik sunmak" ifadelerini kullandı.


Kaynak:
http://haber.stargundem.com/gundem/1477404-istanbulu-zombiler-basti.html


Yorumlar
"İstanbul'u zombiler bastı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'u zombiler bastı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.