ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bursa’da ‘15. Edebiyat Günleri’

Bursa’da 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘15. Edebiyat Günleri’, ‘Ortadoğu’yu Yazmak’ temasıyla hayata geçiriliyor.

4.5.2015

Bursa’da ‘15. Edebiyat Günleri’

Bursa’da 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘15. Edebiyat Günleri’ ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Mahfel Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Geleneksel hale gelen ve bu yıl 15.’sini gerçekleştireceğimiz ‘Edebiyat Günleri’ Bursa’nın edebi birikiminin gün yüzüne çıktığı etkinliklerdendir. Bu etkinlik, yüzeyselliğin ve popüler tüketim kültürünün öne çıktığı günümüz toplumsal yaşamında ülkemizin edebiyat ve düşünce ortamına taze bir açılım getirmek için yapılıyor.” dedi.

Bursa’da 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programın ‘Ortadoğu’yu Yazmak’ temasıyla düzenlendiğini anlatan Altepe, sözlerine şöyle devam etti: “Prof. Dr. Mustafa Kara’ya ait edebiyat dergilerinden oluşan sergi ile açılan etkinliğimizin onur konuğu Amerikalı akademisyen Prof. Dr. Norman Finkelstein’dir. Filistin davasını savunan ve kaygısını gönlünde taşıyanların yakından tanıdığı Finkelstein, İsrail’in Filistin’i işgali, Filistin bölgesinin demografik yapısı konularında yazılar kaleme almıştır ve Türkiye’de de ‘misafir akademisyen’ olarak görev alıyor.” dedi.

Edebiyat Günleri etkinliklerine, 14 farklı ilden 53 yazar, akademisyen ve şair katılacak. Belirlenen ana tema doğrultusunda gerçekleştirilecek oturumlarda, konuşmalar, şiir dinletileri yer alacak, konu hakkında bilgi birikim sahibi olan edebiyatçı ve araştırmacılar okurlarla buluşacak. (İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 5.5.2015 10:56:07
Merhaba nasıl katılınıyor acaba dışarıdan misafir alınıyormu


Yorum Yapın

Bursa’da ‘15. Edebiyat Günleri’ ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.