ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Diyarbakır’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Diyarbakır Valiliği tarafından 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası’nın açılış programı düzenlendi.

16.4.2015

Diyarbakır’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Merkez ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Ahmet Sayar ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saraç, “Hepimizin bu kenti bilmemiz gerekir. Diyarbakır’ımız tüm dünyanın akın edeceği bir hazinedir. Bu hazinenin üstü kapatılmış, tozlanmış, örümceklerle örülmüş. Bizler valilikle bunu açmaya çalışıyoruz ama yeterince açamadık. O hazineyi açmamız gerekiyor dedi.

Vali Aksoy da konuşmasında, Ülkemizin 2023 yılında en fazla turizm geliri elde eden beş ülke arasında yer alma hedefinin Diyarbakır için de önemli getirileri olacağını belirterek, “ Özellikle ‘Çeşitlendirilebilir turizm’ kavramının içini doldurmamızın hayati olduğunu görüyorum. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde, Diyarbakır için 2023 yılı için 1 milyon turist ziyaretçi rakamının hiç de uzak olmayan bir hedef olduğunun altını önemle çizmek istiyorum” dedi.

“Diyarbakır için güçlü bir ‘Marka Yönetim Çalışması’ yapmamız gerektiğine karar verdik”

Turizm alanında yapılan çalışmalara değinen Vali Aksoy, “Turizmin Diyarbakır için her geçen gün artan önemine binaen, Diyarbakır Valiliği olarak hazırladığımız yeni projelerle Diyarbakır için güçlü bir ‘Marka Yönetim Çalışması’ yapmamız gerektiğine karar verdik. Kentin üzerinde özellikle güvenlik eksenli oluşan yanlış imajı ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarımız içerisine ‘Marka Kent Diyarbakır’ı dâhil ederek kent üzerinde yeni bir imaj çalışması yapmayı ve ‘Görmeden Dönülemeyecek Yer’ olarak hafızalara kazımayı amaç edinmiş bulunuyoruz. Marka Kent Diyarbakır imajımızı güçlendirecek en önemli konuların başında ise havayolu taşımacılığı gelmektedir. Yıllık yolcu kapasitesi 1,5 milyonu aşan Diyarbakır havalimanında 2014 yılında yaklaşık 14.000’e yakın uçak seferi ile 1,7 milyon yolcu taşınmıştır. Yatırım bedeli 202 milyon TL olan, 6 körüklü kapısı ve 4 tane de açığa park suretiyle toplamda aynı anda 10 uçakla hizmet verebilecek Uluslararası Havalimanı ile de doğrudan yurtdışı uçuş imkânlarının doğacak olması da oldukça sevindiricidir. 2015 yılı içerisinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük açık hava müzesi olan İçkale’de de yaptığımız çalışmalarda da sona yaklaştığımızı burada ifade etmek istiyorum. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olacak olan İçkale’ye Mayıs ayı içerisinde ziyaretçi kabul ederek, açılışını gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
"Diyarbakır’da Turizm Haftası Etkinlikleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Diyarbakır’da Turizm Haftası Etkinlikleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.