ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Güllerin Efendisi" hat sergisi açıldı

Hattat Bilal Akkaya'nın "Güllerin Efendisi" isimli modern hat sergisi Yeni Cami Hünkar Kasrı'nda açıldı.

10.4.2015



Geleneksel hat sanatı çizgisini modern bir bakış açışı ile yorumlayarak, hat sanatına yenilikçi tasarımlarıyla katkıda bulunan Bilal Akkaya açılışta serginin ismini Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Güllerin Efendisi" koyduklarını anlattı.

Akkaya "Çünkü eski Türk edebiyatında gül, peygamber efendimizi ifade etmek için kullanılıyordu. Biz de sanatımızda gül ile peygamber efendimizi anlatmaya çalıştık. Sergimizde bulunan 40 çalışma özgün, modern ve klasik çizgiler taşımaktadır. Eserler, altın tozu ile ’zerendud’ tekniğiyle yapılmıştır. Tüm sanatseverleri, sanatın farklı bir yüzüyle karşı karşıya gelmeleri için sergimize bekliyoruz" diye konuştu.

Açılışına İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın da katıldığı sergi 25 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Yorumlar
""Güllerin Efendisi" hat sergisi açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Güllerin Efendisi" hat sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.