ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali başlıyor

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen ‘Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nin tanıtımı basın toplantısı ile yapıldı.

2.4.2015

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali başlıyor

Türkiye’de ilk kez Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 8 günlük Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nin tanıtımı yapıldı. Kız Kulesi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı tanıtım toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Birçok şairin şiirlerine ilham olarak aldığı ilçe olarak bilinen Üsküdar’da gerçekleştirilecek olan festivalde toplam 25 ayrı şiir etkiliği gerçekleştirilecek. 19’u yabancı ülkelerden olmak üzere toplam 35 şair festival boyunca dizelerini Üsküdar Şiir Festivali’nde seslendirecek. Festival kapsamında Somali ve Hüsrev Hatemi ile ilgili 2 özel gece düzenlenecek.

ŞİİR, SALONLARDAN OKULLARA TAŞINACAK

Festival kapsamında ‘Şiir Okulda’ etkinliği de düzenlenecek. 5’i üniversite 13’ü lise olmak üzere toplam 18 okulda düzenlenecek olan şiir okumalarında, öğrenciler şairlerle bir araya gelmek imkanı bulacak.

“ÜSKÜDAR BENİM İÇİN BİR ŞİİR ŞEHRİ, KASABASIDIR”

Şiir festivalinin Onur Konuğu ve Başkanı olarak seçilmesinden dolayı Üsküdar Belediyesi’ne teşekkür ettiğini söyleyen Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, “Üsküdar benim çocukluğumdan beri bir şiir kasabası şiir şehri olarak hissettiğim bir yerdir. Bu durumun çocukluğumdan başlamasının sebebi de Yahya Kemal’in benim çocukluk devrimin en sevilen şairlerinden birisi oluşudur. Yahya Kemal Üsküdar’a verilen önemin başlangıcı olmamıştır. Üsküdar daha öncede mübarek bir şehir sayılmıştır fakat Yahya Kemal de bunu cumhuriyet devrinde en güzel ifade edenlerden birisidir. Çocukluğumda hiç düşünmediğim bir şeydi, 66 sene sonra bir uluslar arası şiir festivali olması. Şimdi o olmayan hayalimin gerçekleştiğini görüyorum, mutluyum” şeklinde konuştu.

Festivalin Üsküdar’a ve dünya şiirine katkılarına değinen Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, “Tarih ve kültür şehri Üsküdar’ımıza yakışan bir şiir festivali gerçekleştireceğiz. 1 hafta boyuna hem okullarımızda öğrencilerimiz şairlerimizle bir araya gelmiş olacak hem de Üsküdarlılar şairlerimizi daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Gerçekten bu yıl hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok şair bu festivale katılacak ancak Somali bizim için büyük bir önem taşıyor. Bu yılki festivalimizin temasını Somali üstüne kurmuş bulunuyoruz” dedi.

Öte yandan, her yıl düzenli olarak yapılması planlanan şiir festivali bu yıl 4-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki onur ülkesi ise Somali olacak.

Yorumlar
"Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.