ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

YYÜ’de “Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi” paneli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Türk Felsefe Derneği’nin işbirliği ile “Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi” konulu panel düzenledi.

26.3.2015

YYÜ’de “Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi” paneli

YYÜ, Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve Türk Felsefe Derneği’nin Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Hasan Çiçek yaptı. .

Türk Felsefe Derneği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ve Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünün işbirliği ile yapılan panele çok sayıda akademisyen ve öğrenci iştirak etti.

Panelin açılış konuşmasını yapan YYÜ Van Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hasan Çiçek, insan hayatının birlikte yaşamayı zorunlu kılan bir realitesinin olduğuna dikkat çekerek, “Aynı zamanda çok kültürlülük gibi bir realite de var. Farklılıkların çatışmaya dönüşmeden, insanların birbirlerini olduğu gibi kabul etmeleri, ortak yaşama kültürünün ve felsefesinin bilinmesiyle, yaygınlaşmasıyla mümkündür” dedi.

Panelde ODTÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnam, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Prof. Dr. Celal Türer ve Doç. Dr. Gürbüz Deniz birer konuşma yaptı. .

Prof. Dr. Ahmet İnam, yaptığı konuşmada, birlikte yaşamanın hayat bulması için insanların mana sağlığının olması gerektiğini kaydetti. Birlikte yaşamanın canların bir arada yaşaması olduğunu ifade eden Prof. Dr. İnam, “Toprak, toprağın imkanları ve imkanların paylaşıldığı düzende ancak ortak yaşamak mümkün olabilir” diye konuştu.

Prof. .Dr. Murtaza Korlaelçi ise “Bir Arada Yaşamada Dinin Rolü” başlıklı konuşmasında insanın değerinden ve insanların eşitliğinden bahsetti.

Prof. Dr. Celal Türer’de toplumsal hayattan örnekler vererek, insanlarda ortak yaşama arzusunun gücünün olması gerektiğini belirten bir konuşma yaptı.

Doç. Dr. Gürbüz Deniz ise, birlikte yaşamanın imkanı üzerinde durduğu konuşmasında bir arada yaşamanın insani bir görev olduğunun altını çizdi. (İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 29.3.2015 21:55:10
Yani bu liberal kapiatlizmin "cafcaflı" ya da "janjan"lı ama bir o kadar da içi kof, ayrımcı ve ufalayıcı kavram ve slogan lafları ortada yokken gayet güzel birlikte yaşıyorduk...

Bu laflar çıktı.. yok kellevi , yok hırtistan yok fettuşşaşlı filan herşey kel Ali'ye bağ oldu..



Yorum Yapın

YYÜ’de “Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi” paneli ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.