ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

‘100. Yılında 100 Soruda Çanakkale’ Bilgi Yarışması

Şehitkâmil Belediyesi, Şehitkâmil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferinin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde ilçe genelindeki Ortaokul 8. ve Lise 9. Sınıf öğrencilerine yönelik “100. Yılında 100 Soruda Çanakkale” konulu bilgi yarışması düzenlendi.

11.3.2015

‘100. Yılında 100 Soruda Çanakkale’ Bilgi Yarışması

Çanakkale Zaferi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “100.Yılında 100 soruda Çanakkale” konulu bilgi yarışması, ilçe genelinde bulunan yaklaşık 200 okulda 32 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Münifpaşa Ortaokulu’nu ziyaret eden Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Şehitkâmil Belediyesi Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürü Remzi Yılmaz, yarışmacılara başarılar dileyerek, bilgi yarışmasını başlattı.

100 soruda Çanakkale’yi anlamaya çalışacak olan öğrenciler, kıyasıya ter döktü. Yarışma hakkında bilgi veren Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Çanakkale Zaferini anma haftasına girmiş bulunuyoruz. Bu yıl da Türkiye olarak, Çanakkale Zaferinin 100. Yılını kutlayacağız. Çanakkale bir destandır, Çanakkale bir ruhtur, bir şuurdur. İnsanı insana getiren, Türkiye’nin tarihinin yazıldığı bir yerdir. Şehitkâmil Belediyemizin ve Şehitkâmil Kaymakamlığımızın önderliğinde bu gün 200 okulumuzda Ortaokul 8. Sınıf ile Lise 9. Sınıf öğrencilerinden olan yaklaşık 32 bin öğrencimiz, ‘100. Yılında 100 soruda Çanakkale’ adlı bilgi yarışması şeklinde, belki de en yoğun ve kalabalık bir şekilde öğrenci kitlemizin katıldığı bir yarışmadır. Sanırım bunun bir benzeri Türkiye’de yoktur.” dedi.

32 bin öğrencinin bilgi yarışmasına girdiğini ifade eden Yağcı, “Bizler de Çanakkale’nin ruhunu, şuurunu bu vesileyle, çocuklarımıza, öğrencilerimize, bir nebze de olsa katkı sunmak amacıyla, 32 bin öğrencimiz bilgi yarışmasına girdiler. Bugün de Münifpaşa Ortaokulu’nu ziyaret ettik. Diğer okullarımızdan da aldığımız bilgiye göre öğrencilerimizin hemen hemen tamamı iştirak etmektedir. Öğrencilerimize yakışan da budur, bize yakışan da budur. Çünkü Çanakkale’yi yaşatmamız gerekiyor, Çanakkale’yi unutmamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Yorumlar
"‘100. Yılında 100 Soruda Çanakkale’ Bilgi Yarışması" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

‘100. Yılında 100 Soruda Çanakkale’ Bilgi Yarışması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.