ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Binlerce yıllık sanat İstanbul'da canlandı

İSMEK Mozaik Öğretmeni Meyçem Ezengin ve 25 öğrencisinin hazırladığı 100 eserden oluşan “Mozaik Zamanı” isimli sergi İstanbul'da açıldı.

6.3.2015

Binlerce yıllık sanat İstanbul'da canlandı

“İSMEK’in Ustaları” üst başlığı ile gerçekleşen on özel sergiden ikincisi olan “Mozaik Zamanı” adlı sergi, Sultanahmet Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. İSMEK Mozaik Öğretmeni Meyçem Ezengin ve 25 öğrencisinin 100 parça eserinden oluşan serginin açılışını, İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdür Yardımcı Ali Yücel davetlilerle birlikte yaptı.

İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdür Yardımcısı Ali Yücel, serginin açılışında yaptığı konuşmasına, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız Sayın Kadir Topbaş adına hepinizi selamlıyorum.” diyerek başladı. Yücel, “Öğretmen ve öğrencilerimiz mozaikteki ustalıklarını açık bir şekilde eserlerine yansıtmışlar. Sizler, yaptıklarınızla harika işler başarıyorsunuz, çok güzel şairlersiniz, hoş şiirler yazıyorsunuz” dedi.

İSMEK’TEN ZAMANA KARŞI DİRENEN MOZAİKLER

Binlerce yıldan bu yana pek çok önemli yapıyı süsleyen, ana malzemesini doğanın içinden, taş, toprak ve camdan alan mozaik sanatı bu sergide çok farklı objeleri süsledi.

MOZAİKLERİN BİR TEK ORTAK ÖZELLİĞİ VAR

Sergide yer alan mozaiklerin tek bir ortak özelliği var; o da saatler. İki boyutlu sanat olmaları açısından resim sanatıyla benzerlikler gösteren mozaik sanatını resimden ayıran en büyük özelliğiyse zamana meydan okuyan ışıltıları. İşte “Mozaik Zamanı” isimli sergide zamana karşı direnen mozaiklere vurgu yapıyor ve her objenin üzerini bir saat süslüyor.

14 MART’A KADAR ÜCRETSİZ ZİYARET

Beylerbeyi Sarayı’nda 3 Mart 2015’te açılan ve 10 Mart’a kadar devam edecek olan “Oyaların Dili” sergisi devam ederken açılan İSMEK’in “Mozaik Zamanı” isimli sergisi de Sultanahmet Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası Sanat Galerisi’nde 14 Mart’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
"Binlerce yıllık sanat İstanbul'da canlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Binlerce yıllık sanat İstanbul'da canlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.