ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kozukhin kardeşler Akbank Sanat'ta

Uluslararası ödül sahibi piyanist Kozhukhin Kardeşler, Akbank Sanat'ta müzik tutkunlarıyla buluşacak.

4.3.2015

Kozukhin kardeşler Akbank Sanat'ta

Müzik otoriteleri tarafından kendi kuşaklarının en büyük yetenekleri olarak gösterilen, duyarlı müzikalitesi ve üstün performanslarıyla 12 Mart 2015, Perşembe günü Akbank Sanat’ta buluşacak.

2010 yılında Brüksel’de yapılan prestijli Kraliçe Elisabeth Yarışması’nda birincilik kazanan, büyük Rus piyanistleri Guilels, Richter, Horowitz gibi üstadların olağanüstü yeteneğinin devamı olarak tanımlanan Denis Kozhukhin ve 10 yaşından bu yana girdiği tüm yarışmalarda büyük ödülün sahibi olan Vladislav Kozhukhin, Akbank Sanat’ta gerçekleştirecekleri konser ile klasik müzik tutkunlarına unutulmaz dakikalar yaşatacak. Eşsiz müzikal anlayışlarını ve piyano çalma yeteneklerini üst seviye bir virtüözlükla birleştiren Kozhukhin Kardeşler, konserlerinde klasik müziğin seçkin örneklerinden oluşan bir repertuar seslendirecek.

Etkinlik: Konser – Denis Kozhukhin, Vladislav Kozhuhin

Tarih: 12 Mart 2015, Perşembe

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL

Denis Kozhukhin piyano

1986 yılında Novgorod’da doğan Rus piyanist Denis Kozhukhin, 2000-2007 yılları arasında Madrid Reina Sofya Konservatuvarı’nda En İyi Öğrenci seçilerek diplomasını bizzat İspanya Kraliçesi’nin elinden aldı. 2010 yılında Brüksel’de düzenlenen Kraliçe Elisabeth Yarışması’nı kazanan sanatçı, Leeds, Andorra, Paris Sviatoslav Richer in Memoriam gibi pekçok önemli uluslararası yarışmada ödüller kazandı. Lugano’daki Martha Argerich Festivali, 2003 yılında Prix d’honneur Ödülü’nü kazandığı Verbier Festivali ve Santander’deki Paloma O’Shea Yaz Festivali’ne katıldı. Carnegie Hall, Auitorio Nacional Madrid, Accademia Nazionale di Milan, Palau de la Musica Valencia, Theatre du Chatelet, Auditorium du Louvre Paris gibi önemli mekanlarda konserler verdi, Avrupa ve ABD’de çok sayıda turneye çıktı. 2011 sezonunda Jun Maerkl, Xian Zhang, Lan Shui, Ludovic Morlot ve Martyn Brabbins gibi şefler eşliğinde Prokofiev’in tüm piyano konçertolarını yorumladı. 2011 yılında Japonya ve Brezilya turnelerine çıkan sanatçı, 2010 yılında Solti Vakfı’ndan bir ödül kazandı. Denis Kozhukhin’in ödül kazandığı uluslararası yarışmalardan bazıları:

· 2010- Kraliçe Elisabeth Uluslarararası Müzik Yarışması – birincilik ödülü

· 2009 Lizbon Vendom Ödülü - birincilik ödülü

· 2010 Fas Uluslararası Müzik Yarışması - birincilik ödülü

· 2006 Leeds üçüncülük ödülü

Vladislav Kozhukhin piyano

1990 yılında doğan Vladislav Kozhukhin, altı yaşında müziğe başladı. 2007 yılına kadar çocuklar için müzik okulunda ve yine bu tarihe kadar Nizhny Novgorod Müzik Üniversitesi’nde N. N. Fish’in sınıfında eğitimine devam etti. 2000 yılında İtalya’da düzenlenen Genç Piyanistler Yarışması’nda iki büyük ödüle layık görüldü. 2002’de Almanya’nın Marktoberdorf kentinde düzenlenen Uluslararası Piyano Topluluğu Yarışması’nda iki birincilik ödülü, Bulgaristan’daki 7. Ulusararası Umutlar, Kabiliyetler, Ustalar Yarışması’nda üç adet birincilik ödülü, aynı yıl Moskova’da düzenlenen Moskova Rotari Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı ve 2006 yılında Floransa’da düzenlenen D.D. Shostakovich Festivali’nde katılımcı olarak yer aldı.

2007 - 2013 yılları arasında Kraliçe Sofia Müzik Yüksek Okulu’nda D.A. Bashkirov ve Claudio Martinez-Mehner’in sınıflarında eğitim gördü. İspanya’nın çesitli şehirlerinde konserler verdi, E. Krossovski, M. Pressler, H.Achukaro, Fu-Cong, M. Voskresensky, F. Radosh, Gabor Takasc-Nagy, Pavel Giliulov, E. Nebolsin, Klaus Haluik, Naum Grutberg, Natalia Shakhovskaya’nın verdiği ustalık derslerinde katkıları oldu.


2009 yılında İspanya Kraliyet ailesi için verilen bir konserde kardeşi Denis Kozhukhin ile düet yaptı. Pomerstfelden (Almanya, 2008-2010), Santander İspanya(2009), Verbier akademisi Festivali (İsviçre, 2010, 2013), Tel-Hai Festivali, (İsrail 2011), Louvre Konser salonu (Paris) dahil olmak üzere Fransa ve İspanya’da pek çok festivale katıldı.

Trio Vivaldi’nin bir üyesi olarak 2010 yılında düzenlenen Barselona ve Santander Yarışmaları’nda birincilik ödülü kazandı. Trio Servantes’in bir üyesi olarak Avrupa’nın çeşitli yerlerinde konserler verdi. İspanya, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, İsviçre’de düzenlenen organizasyonlarda performans sergiledi. S. Sondeckis, V. Altshuler, A. Skulsky, R. Zhiganshin gibi orkestra şeflerleri ile çalışmalar gerçekleştirdi. Vladislav, 2013 yılından bu yana Almanya’da Stuttgart Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Kirill Gershtein’in sınıfında eğitimine devam ediyor.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/kozukhin-kardesler-akbank-sanat-ta-pembenar-detay-kultursanat-2022129/


Yorumlar
"Kozukhin kardeşler Akbank Sanat'ta" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kozukhin kardeşler Akbank Sanat'ta ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.