ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Esenler Ahmet Özhan'la ısındı

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Müzikli Söyleşi’ etkinliği ile içler ısındı.

13.2.2015

Esenler Ahmet Özhan'la ısındı

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Müzikli Söyleşi’ etkinliğine katılan Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ahmet Özhan, hem konser verdi hem de Tekke Musikisi’nin önemini anlattı.
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Müzikli Söyleşi’ye, yoğun kar yağışına rağmen Esenler katılım büyük oldu. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programında katılımcılar sanatçı Ahmet Özhan’ın ezgileri ile ısındı. Sanatçı Agâh’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen gecede Ahmet Özhan seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle salonu dolduran Esenlerli vatandaşlara çok özel bir gece yaşatırken, şarkı aralarında da ‘Tekke Musikisi’nin
önemine değindi.

ÇOK ÇİLE ÇEKİLDİ

Tasavvuf Musıkisi Sanatçısı Ahmet Özhan söylediği şarkıların aralarında salonu dolduran vatandaşlara ‘Tekke Musikisi’ni anlattı. Çocukluğunda Tekke Musikisi’ni babasından öğrendiğini anlatan Özhan “Tekke Musikisi ilahilerdir. Ben bunu ilk kez babamın namazlardan sonra okuması ile öğrendim. Kulağıma çok hoş geliyordu. Bizler ve bizlerden önceki nesiller, Tekke Musikisi konusunda çok çileler çekti. Okumanın yasak ve okuyana öcü gibi bakıldığı zamanlardı. Şimdi o günleri geride bırakarak bu güzelliği rahatlıkla yaşabilmenin tadını çıkarıyoruz” dedi.

TAŞÇI’DAN HEDİYE

Sanatçının seslendirdiği eserlere salonu dolduran vatandaşlar da eşlik ettiler. Programın sonunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı el oyması bir tabloyu Sanatçı Ahmet Özhan’a takdim etti. Taşçı “Ahmet Özhan ve onun

Yorumlar
"Esenler Ahmet Özhan'la ısındı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Esenler Ahmet Özhan'la ısındı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.