ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor

Nevşehir'de kentsel dönüşüm sırasında tesadüfen keşfedilen en büyük yeraltı şehir için kazılar başladı.

26.1.2015

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor

Nevşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğiyle hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında tesbit edilen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkarılması için temizlik çalışmalarına başlandı.

Belediyenin öncülüğünde başlatılan temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yetkililerden bilgiler aldı. Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi’nin hemen alt bölümünde Antropolog Mevlit Coşkun’un bilimsel sorumluluğunda başlatılan çalışmalara her türlü desteğin sağlandığını belirtti. Kapadokya ve Türkiye turizmi açısından ortaya çıkartılan yeraltı şehrinin vazgeçilmez bir önem taşıdığını aktaran Ünver, gerek ulusal ve gerekse de uluslararası medya organlarında geniş yankı uyandıran dünyanın en büyük yeraltı kentinin bir bütün halinde en kısa sürede turizmin hizmetine sunulmasının amaçlandığını belirtti.
Ünver, “Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde ve diğer kurumlarımızın da omuz omuza vermesi ile Kale çevresindeki yerlerin temizleme ihalesi yapıldı. Buradaki çalışmalarda ilk mekanlara ulaşmaya başladık. Temizlik çalışmaları bittikçe bu eski alanı, tüm orijinalliği ile yeni bir mekan olarak tüm dünyaya armağan edeceğiz” diye konuştu.
Temizleme çalışmalarının genel koordinatörlüğünü yapan Arkeolog Mevlüt Coşkun da, bu alanda ilk etapta kaya mekanlarının içerisindeki dolgu toprağın temizlenmesinin yapıldığını ve bu çalışmalarından ardından da bu mekanların ne işe yaradığı konusunda arkeologlarla fikir alışverişi içerisinde olduklarını belirtti. Coşkun, sürdürülen çalışmaların hemen ardından bu alanda ölçümleme çalışmalarına geçileceğini ifade etti.

kaynak; Haber7

Yorumlar
Mesaj Yaz 27.1.2015 23:48:51
*
Müthiş bir haber!
Dilerim, hak ettiği ilgiyi görür de gün yüzüne çıkarılır.
Tarihimize sahip çıktığımız söylenemez.
Rantsal Dönüşüme çevrilen kentsel dönüşümün ilk kez hayırlı bir kazancını görmek güzel!



Yorum Yapın

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.