ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'En güzel 99 isim' dünyayı gezecek

Mustafa Cemil Efe'nin yazdığı Esma'ül Hüsna koleksiyonunu yurt içi ve yurt dışında sanat severlerle buluşturuyor.

26.1.2015

'En güzel 99 isim' dünyayı gezecek

Muhammet Hanifi Kutluoğlu koleksiyonundan ünlü hattat Mustafa Cemil Efe’nin, Allah’ın 99 isminin yazıldığı Esma’ül Hüsna sergisi Ebubekir Mete’nin küratörlüğünde Kumbaracı4 İslam Eserleri Sanat Galerisi tarafından sanat severlerle buluşturulacak. Türkiye’de 7 şehirde sanat severlerle buluşacak olan sergi yurt dışında 7 farklı ülkede Geleneksel Türk sanatı Hat’ı dünyaya tanıtacak.

Serginin küratörü Ebubekir Mete Esma’ül Hüsna serigilerinin şimdiye kadar hep farklı sanatçıların eserlerinden oluşacak şekilde yapıldığını Türkiye’nin ilk ve tek Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi olarak yine bir ilke imza atarak sadece tek bir hattın kaleminden çıkan çok özel bir koleksiyonu Türkiye ve dünyada sanat severlerle buluşturmanın gururu yaşadıkların belirtti. Mete, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Elhamdülillah ki artık bu sanatlar sahipsiz değil, artık kağıt ile kalemi buluşturan, hat sanatını gelecek nesillere intikal ettiren sanatçılar var. Kağıt ve kalem artık emanet olarak sahipsiz değil" açıklamalarını kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek Hat sanatına hizmet etmenin kendileri için kutsal olduğunu söyledi. İlk sergilerinin Beyoğlu Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katkılarıyla 18-28 Şubat arasında Beyoğlu Sanat Galesi’nde olacağını belirten Ebubekir Mete, "Beyoğlu Belediyesi ve sayın Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a hat sanatına katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Kumbaracı4’ün ortaklarından Erhan Geyik ise 3 senedir galeri olarak faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemdeki ABD seyahatinde Barack Obama’ya bir hat tablosu hediye etmesi bütün dünyaya bir mesajdı bizce. O eseri yazan hattat Mustafa Cemil Efe aynı zamanda Başbakanlık devir teslim töreninde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ettiği üstat Necip Fazıl’ın ‘Utansın’ şiirinin Osmanlıca hat tablosunu da yazan sanatkardır. Dönemimizin en iyi hattatlarından olan, genç kuşağın temsilcisi Mustafa Cemil Efe’nin bir çok devlet başkanı, bakanlar, milletvekilleri ve koleksiyonerlerde eserleri bulunuyor. Ayrıca yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı köşkünde beş tanesi kabul salonunda, iki tanesi de Cumhurbaşkanı’nın ofisinde olmak üzere yedi adet yazısı bulunuyor. Değerli sanatçımız Mustafa Cemil Efe’nin her biri ayrı güzellikte olan eserlerini Türkiye ve dünyada sergileyecek olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Kaynak : İHA

Yorumlar
"'En güzel 99 isim' dünyayı gezecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'En güzel 99 isim' dünyayı gezecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.