ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Eylem adamı Nuri Pakdil, Başakşehir’de

Başakşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Yedi Güzel Adam’ programları Nuri Pakdil ile devam etti.

26.1.2015

Eylem adamı Nuri Pakdil, Başakşehir’de

’Sıra dışı 68 Kuşağı’nın ortaya çıkmasında, önemli pay sahibi olan Nuri Pakdil’in onur konuğu olduğu Yedi Güzel Adam panelinde; Pakdil’in edebiyat, kültür, sanat, siyaset, toplum, din, ekonomi, Türkiye, Ortadoğu, yeryüzü ve daha birçok konuda düşünceleri ve edebi kimliği çizildi.

Moderatörlüğünü Asım Gültekin’in yaptığı programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş,Hatice Demiralay, Murat Şahin, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ve çok sayıda Başakşehirli katıldı.

‘Ülküsel konumunu algılayan her insan güzel insandır’
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panel’de Pakdil’in fotoğraflarından oluşan bir sergide yer aldı.

‘Yedi Güzel Adam’ paneline şair Turan Koç, şair- yazar Necip Evlice, şair-yazar İsmail Kılıçaslan konuşmacı olarak katıldı. Pakdil’in hayatının anlatıldığı sine-vizyon gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Nuri Pakdil, “Burada bizleri bir araya getiren dostlarıma içtenlikle teşekkür ederim. Ülküsel konumunu algılayan her insan güzel insandır. Ben devrimci bir karaktere sahip olmayı şöyle algılıyorum, devrimcilik her türlü özveriye hazır olmak demektir. İslam dini özgürlükçüdür, ilericidir, devrimcidir, bağımsızdır. İslam dini sömürünün her türüne karşıdır. İnsanın yalnızca emeğinin karşılığını yiyebileceğini vurgulamaktadır. Müslümanların kirli mülkiyete karşı devrimci mücadelesi de kıyamete kadar kesintisiz devam edecektir. Güzel insanlar ülkülerini, ülkelerinde yaşatmak için yaşarlar. Sizleri antikapitalist, antifaşist, antinasyonalist, antisiyonist, antifiravunist bilinçle selamlıyorum.”

Yorumlar
"Eylem adamı Nuri Pakdil, Başakşehir’de" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Eylem adamı Nuri Pakdil, Başakşehir’de ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.