ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çalışan kadınların dramına dikkat çeken şiir laikçileri rahatsız etti!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu'nda hazırlanan 'Kar tanesi' adlı okul dergisinin Aralık sayısında...

21.1.2015

Çalışan kadınların dramına dikkat çeken şiir laikçileri rahatsız etti!

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu’nda hazırlanan ’Kar tanesi’ adlı okul dergisinin Aralık sayısında Türkçe öğretmeni Ramazan Kutlu’nun yazdığı ’Kadın Hakkı’ şiiri, ’çalışan kadınların yaşadığı sıkıntılara’ dikkat çektiği için ilgiyle karşılanırken, bir kısım laikçi azınlık ise konuyu çarpıtarak öğretmeni hedef tahtasına koydu.

Yazdığı ’Kadın Hakkı’ başlıklı şiirle ’çalışan kadınların’ yaşadığı problemlere dikkat çeken ve meslektaşlarının da desteğini alan Öğretmen Ramazan Kutlu, şiirin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, amacının çalışan kadınların çektiği zorlukları dile getirmek olduğunu söyledi.

Okul tarafından Aralık ayında çıkartılmasına karar verilen ’Kar tanesi’ adlı derginin ilk sayısında Türkçe öğretmeni Ramazan Kutlu tarafından kaleme alınan ’Kadın hakkı’ şiiri yayımlandı. Şiirde yer alan, “Tak yüzüğünü evinde otur/ Koşma/ Koşuşturma/ Yarışma/ Yorulma/ Fıtratını zorlama/ Çünkü sen değerlisin/ Kadınsın” dizeleri, öğretmenler ve veliler tarafından büyük bir beğeniyle karşılanırken, İslam’a kökten karşı olan malum kesimin ise zoruna gitti.

EĞİTİM BİR SEN: LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATTILAR!

Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Serhat Akçiçek, şiirde, ’çalışan kadınların alenen aşağılandığı’nı ileri sürerek, suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, YENİAKİT.COM.TR’ye konuşan Eğitim Bir Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası ise şiiri yazan öğretmene sahip çıktı. Öğretmen Kutlu’ya yönelik linç kampanyası başlatıldığını belirten Aslanparçası, bunun çok yanlış bir davranış olduğunu vurgulayarak, "Rahatsızlık duyan arkadaşların şiirde katılmadıkları noktalar olabilir, herkes düşüncesinde hürdür. Ancak yazılanları farklı noktalara çekip ’mal bulmuş mağribi’ gibi saldırmak ve öğretmeni hedef almak kimseye bir şey kazandırmaz. Kaldı ki; şiiri yazan öğretmenimizin de eşi çalışmaktadır ve ’çalışan kadınlar’ın yaşadığı sıkıntıları, ’yaşayn biri’ olarak şiirle dile getirmişlerdir. . Şiirde yazılanlar da zaten onun kişisel görüşüdür" ifadelerini kullandı.

"AMACIM ÇALIŞAN KADINLARIN ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI DİLE GETİRMEKTİ"

Yazdığı satırlarla başta CHP’nin arka bahçe sendikası olduğu iddia edilen Eğitim-Sen olmak üzere bilimum laikçi kesimin hedefi haline gelenTürkçe öğretmeni Ramazan Kutlu ise yanlış anlaşıldığını ifade ederek yazdığı şiirin sonuna kadar arkasında olduğunu belirtti. Kutlu’nun açıklaması şu şekilde:

"Şiirde duygularımı ifade ettim. Ama benim düşündüğüm şeyin aksi anlamlar çıkarmışlar. Ben şiirimde çalışan kadınlara yönelik bir hakaret olduğuna inanmıyorum. Şiirim çarpıtılıyor, tamamına bakmadan cımbızla kelime alınarak yorum yapılıyor. Bu haksızlıktır. Çalışan kadınlar çocuklarını bakıcılara bırakıyor, ben de televizyonda çalışan bir kadının çocuğuna bakıcının kötü muamelesini izledikten sonra, böyle bir şiir yazdım. Asıl amacım; çalışan kadınların çektiği zorlukları dile getirmektir. Kadınlara saygılıyım, şiirim farklı yönlere çekiliyor. Ben eğitimciyim ve çalıştığım ortamdaki kadınlar şiirimi takdir ediyorlar."


Kaynak:
http://www.yeniakit.com.tr/haber/calisan-kadinlarin-dramina-dikkat-ceken-siir-laikcileri-rahatsiz-etti-46636.html


Yorumlar
"Çalışan kadınların dramına dikkat çeken şiir laikçileri rahatsız etti!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çalışan kadınların dramına dikkat çeken şiir laikçileri rahatsız etti! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.