ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Edebiyat Mevsimi"nde savaş konuşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Edebiyat Mevsimi"nde, "Savaş ve Edebiyat" konusu işlenecek.

19.12.2014



Kültür Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 20 Aralık’ta başlayacak program kapsamında yaklaşık 80 şair ve yazar, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde ağırlanacak.

Konusu "Savaş ve Edebiyat" olarak belirlenen etkinlikte, savaşların şiir, roman ve hikaye türleri arasındaki bağları masaya yatırılacak. Etkinlikte, Hüseyin Akın, Ali Ural, Cemal Şakar, Yıldız Ramazanoğlu’nun da içinde bulunduğu yazar ve şairler konuk olacak.

Program kapsamında gerçekleştirilecek "Savaş ve Şiir" ile "Savaş ve Roman" başlıklı oturumlarda, edebi türlerin savaşla ilişkisi ele alınacak.

Etkinliğin 2. gününde, "Soğuk Savaşın Etkileri ve Popüler Kültür" ile "Sahneden Perdeye: Algı ve Gerçek", üçüncü gün ise "Savaş ve Propaganda", "Çanakkale Yürüyüşü" ve "Savaş ve Hikaye" konulu panel ve oturumlar gerçekleştirilecek.

Etkinlik, 25 Aralık’ta Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nin tarihi atmosferinde yılın en iyi edebiyatçılarına verilecek şiir, öykü, roman, biyografi, folklor ve onur ödülü ile sona erecek.


Kaynak:
http://www.yenisafak.com.tr/hayat/edebiyat-mevsiminde-savas-konusulacak-2048735


Yorumlar
""Edebiyat Mevsimi"nde savaş konuşulacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Edebiyat Mevsimi"nde savaş konuşulacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.