ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Muğla'da Oto Tamircisinden Şiir Kitabı

Menteşe'de yıllardır otomobil tamirciliği yapan Mustafa Özsoy, tamir ettiği araçlardan vakit buldukça yazdığı şiirleri 'Muğla'nın Kafesi' adı altında kitaplaştırdı.

18.12.2014

Muğla'da Oto Tamircisinden Şiir Kitabı

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ndeki Küçük Sanayi Sitesi’nde yıllardır otomobil tamirciliği yapan 43 yaşındaki Mustafa Özsoy, gün boyu tamir ettiği araçlardan vakit buldukça yazdığı şiirleri ’Muğla’nın Kafesi’ adı altında kitaplaştırdı.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’nin Küçük Sanayi Sitesi’nde kendine ait işyerinde otomobil tamirciliği yapan evli ve 2 kız çocuğu babası Mustafa Özsoy, gün boyu araç tamir ederken, içindeki sanat aşkını da hçi yitirmedi. Oto tamircisi Özsoy, meraklı olduğu şiir yazma tutkusunu, kitap haline getirdi. 130 şiiri bulunan başarılı tamirci Özsoy, 88 şiirinin yer aldığı ’Muğla’nın Kafesi’ isimli kitabını piyasaya sürdü.

Daha çok aşk ve doğa temalarını şiirlerinde paylaşan otomobil ustası Özsoy, kitabının adını da şiirleri içerisinde Muğla ve ilçelerine özgü yazdığı bir şiirin adını vermiş ve sayfaları kendisinin ve ailesinin fotoğraflarıyla desteklemiş. 1987 yılından bu yana şiir yazdığını ifade eden Mustafa Özsoy, "Şiirlerimi kitap haline getirmek uzun zamandan beri hayalimdi. Bugün bu hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Muğla’nın Kafesi ismini verdiğim kitabımı piyasaya ilk olarak doğum günün olan 10 Kasım’da sundum" dedi.

Tamirciliğin yorucu bir iş olduğunu da kaydeden otomobil ustası Mustafa Özsoy, "Gün boyu birçok arabanın tamiriyle uğraşıyorum. Dışarıdan yağ ve pas içindeki otomobil tamircileriyiz belki ama bu sanata bağlı olmadığımız anlamına gelmemeli. Sanat benim yaşamının bir vazgeçilmezi. Yıllar önce yerel bir televizyonumuzda ’Gönül Dostları’ adı altında sanat içerikli bir program da yapıyordum. Gündüzleri sanayi sitesinde mesai yaparken, akşamları da şiir yazmaya çalışıyordum. Bazen çalışırken bile şiir yazma isteğim gelebiliyor. Bu gibi durumlarda küçük notlar alarak şiirsel çalışmalarımı gerçekleştirebiliyorum. Kitabımı tüm sanatsever Muğlalılar’ın okumasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.


Kaynak:
http://www.haberler.com/oto-tamircisinden-siir-kitabi-6782290-haberi/


Yorumlar
"Muğla'da Oto Tamircisinden Şiir Kitabı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Muğla'da Oto Tamircisinden Şiir Kitabı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.