ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bu kitap o askerlere ithaf edildi: Yaşasın İsyan

Şair Tuğrul Keskin’in yeni kitabı Zito i Epanastasis’i (Yaşasın İsyan) Ekim ayında yayımlanırken, Keskin kitabı, Anadolu’nun işgaline karşı çıktığı için kurşuna dizilen Yunanistan Komünist Partisi üyesi askerlere ithaf etti.

27.11.2014

Bu kitap o askerlere ithaf edildi: Yaşasın İsyan

Şair Tuğrul Keskin’in yeni şiir kitabı Zito i Epanastasis (Yaşasın İsyan) Ekim ayında yayımlandı. 1985 yılından bu yana 13 şiir kitabı yayımlayan Şair Keskin’in Everest Yayınları’nca basılan son kitabı Anadolu’nun işgal yıllarında geçen gerçek bir barış ve dostluk hikâyesini şiirleştiriyor.

Savaşa karşı çıkan 200’ün üzerinde Yunanistan Komünist Partisi üyesin 1921 yılında İzmir Balçova’da kurşuna dizilirken, kitap savaşa karşı çıkan komünistlerin çıkardığı “Zito i Epanastasis” ile aynı adı taşıyor.

1920’lerin karanlık günlerinden günümüze sızan bu olayın, “barış kavramının içinin böylesine boşaltıldığı günümüzde, dünyaya örnek oluşturabilecek güçte olduğunu” vurgulayan Tuğrul Keskin “geçtiğimiz bu karanlık süreçte de dünyanın ihtiyacı olan tek şey barıştır. Bundan 93 yıl önce “kardeşime kurşun sıkmam” diyen insanlar bu uğurda hayatlarını verdiler. Bir başka halkı öldürmemek için, kendi hayatlarını veren bu güzel insanlar, bizim topraklarımızda ölerek, İzmirlilerin kalplerine gömüldüler. Ben tarihçi değilim, bu kitap, bir tarih kitabı gibi okunmamalıdır. Bu kitap, vicdanın her zaman ne kadar vazgeçilmez olduğunun bir göstergesidir. Bundan böyle, Onların anısını yaşatmak ve mücadelelerini sürdürmek başta İzmirliler olmak üzere, bütün insanlığın ortak borcudur. Bu kitaba onların manifestolarının adını koyarak, barış için canını vermiş bu insanlara kendi dillerinde bir selam göndermek istedim” dedi.

OKURLARLA BULUŞACAK

Şair Tuğrul Keskin Zito i Epanastasis (Yaşasın İsyan) adlı kitabı için İzmir’de imza günü düzenlenecek. Geçtiğimiz günlerde 33. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda tanıtımı yapılan Zito i Epanastasis için İzmir’deki ilk imza töreni, 29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 14.00’te, Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Yakın Kitapevi’nde gerçekleştirilecek.


Kaynak:
http://haber.sol.org.tr/kultur-sanat/bu-kitap-o-askerlere-ithaf-edildi-yasasin-isyan-101765


Yorumlar
"Bu kitap o askerlere ithaf edildi: Yaşasın İsyan" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bu kitap o askerlere ithaf edildi: Yaşasın İsyan ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.