ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair ve Yazar Miyasoğlu Vefatının 1. Yılında Anılacak

Miyasoğlu için Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde 8 Kasım Cumartesi günü anma etkinliği gerçekleştirilecek.

26.11.2014

Şair ve Yazar Miyasoğlu Vefatının 1. Yılında Anılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, vefatının birinci yılında şair, eğitimci ve yazar Mustafa Miyasoğlu için anma etkinliği düzenleyecek.

Kültür Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Miyasoğlu’nu anma etkinliği Fatih’teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde, 8 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te yapılacak.

Mustafa Miyasoğlu’nun hayatı, görüşleri, edebi ve ilmi hizmetlerinin konuşulacağı etkinlik, şairin hayatını yakınlarının gözünden anlatan belgesel gösterimiyle başlayacak. Programda daha sonra şairin oğlu Mehmet Miyasoğlu’nun oturum yöneticiliğini yapacağı panel gerçekleştirilecek. Panele, Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel ve kültür tarihçisi Dursun Gürlek konuşmacı olarak katılacak.

Mustafa Miyasoğlu kimdir?

Kayseri’de, 1946’da dünyaya gelen Mustafa Miyasoğlu, 10 yıl lise öğretmenliği, 12 yıl üniversitede okutmanlık yaptı.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör olarak görevlendirilen Miyasoğlu, şiirin yanı sıra deneme, hikaye, tiyatro ve roman türlerinde eserler verdi.

Pek çok dergi ve gazetede kültür sanat yazıları yayınlanan, şiir ve romanlarıyla ödüller kazanan şairin "Hicret Destanı" adlı şiiri, Dr. Muhammed Harb tarafından Arapça’ya çevrildi.

Şiir ve hikayelerinin İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurt dışında yayınlanan Miyasoğlu’nun eserleri üzerine çeşitli üniversitelerde tezler hazırlandı, şiir ve yazıları, Filiz, Hisar, Türk Edebiyatı, Edebiyat, Mavera, Milli Gençlik, Yeni Sanat ve Sedir dergilerinde yayımlandı.

Şiir, hikaye ve romanlarında milli kimlik arayışına yönelen, toplumda değer çatışmalarını işleyen Miyasoğlu, bazı araştırmalarında Semih Güngör imzasını kullandı.

İstanbul’da 1 Ağustos 2013’te vefat eden Miyasoğlu’nun şiir alanında "Rüya Çağrısı", "Devran", "Hicret Destanı", "Şiirler" ve "Bir Gülü Andıkça", hikaye dalında "Geçmiş Zaman Aynası", roman türünde "Kaybolmuş Günler", "Dönemeç", "Güzel Ölüm", "Bir Aşk Serüveni", biyografi dalında "Necip Fazıl Kısakürek", "Asaf Halet Çelebi", "Ziya Osman Saba" ve "Haldun Taner" adlı eserleri bulunuyor.


Kaynak:
http://www.haberler.com/sair-ve-yazar-miyasoglu-vefatinin-1-yilinda-6654776-haberi/


Yorumlar
"Şair ve Yazar Miyasoğlu Vefatının 1. Yılında Anılacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şair ve Yazar Miyasoğlu Vefatının 1. Yılında Anılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.