ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Festival açılışında Akün ve Şinasi vurgusu

Büyük Tiyatro’da gerçekleştirilen 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin...

25.11.2014

Festival açılışında Akün ve Şinasi vurgusu

Büyük Tiyatro’da gerçekleştirilen 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin ödül töreninde konuşan şair ve yazar Murathan Mungan ve oyuncu, yazar, yönetmen Nedim Saban, Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasına tepki gösterdi.

19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, Büyük Tiyatro’da düzenlenen açılış gecesi ve ödül töreniyle başladı. Festival özel ödülleri Murathan Mungan, Nedim Saban ve Türel Ezici’ye verildi. Ödül töreninde yapılan konuşmalarda, geçtiğimiz günlerde satılan Akün ve Şinasi sahnelerine vurgu yapıldı. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Başkanı Emin Koramaz etkinliğin açılış konuymasında, Ankara Tiyatro Festivali’nin gelenekselleştiğini belirterek, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa teşekkür etti. Koramaz, festivaller kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle "hayatında hiç tiyatroya gitmemiş 30 bini aşkın Ankaralının son 6 yılda ücretsiz olarak ilk kez tiyatro ile buluşturulduğunu" söyledi.

‘HAFIZALARIMIZI YIKMAYIN’
Bu yıl ilk kez verilen Sevda Şener Tiyatro Yazarlığı Ödülü’ne layık görülen ünlü şair ve yazar Murathan Mungan, ödülünü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’in elinden aldı. Mungan, ödül konuşmasında kendisinin de Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) öğrencisi olduğu ve geçen temmuzda hayatını kaybeden Prof. Dr. Sevda Şener ile ilgili duygularını ve anılarını paylaştı. DTCF öğrencisi iken Ankara’daki tiyatro salonlarında çok sayıda oyun izlediğini anlatan Mungan, "Kentlerin hafızaları vardır, kentlerin hatıraları vardır. Bunlar bizim gençliğimizin de hatıralarıdır. Yeni Sahne’nin yıkımıyla başlayan ve günümüzde Akün’e, Şinasi’ye uzanan süreç umarım önümüzdeki yıllarda bu sahnede bizlere konuşma yapma fırsatı tanımayacak bir duruma gelmez" dedi.

‘USTALARI ORALARDA SEYRETTİK’
Festival Emek Ödülü’nü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan alan Doç. Dr. Türel Ezici, "Tiyatro sanatı, 2 bin 500 yıllık tarihi boyunca en olumsuz koşullarda küllerinden yeniden doğmayı başarmış çok güçlü bir sanat. Bizim güzel ülkemizde, akademide, profesyonel ve amatör sahnelerde sonsuza kadar yaşacağına yürekten inanıyorum" dedi. Ünlü oyuncu, yazar, yönetmen Nedim Saban ise Festival Onur Ödülü’nü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den aldı. Saban, kendisinden önce ödül alan ustaları "Akün’de, Şinasi’de, AKM’de seyrettiğini, alışveriş merkezlerinde otellerde tanımadığını" belirterek, "Onlara ben Tepebaşı Deneme Sahnesi’nde, AKM’de hayran oldum, onun için benim bu hayranlığımı lütfen kimse yıkmasın" diye konuştu. Saban, "Sanatçı yapıcıdır ama yıkılırsa yıkar" dedi.

9 GÜNDE 64 OYUN
19. Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, açılış töreninin ardından, Ters Ağaç Kukla Tiyatrosu’nun sahnelediği "Son İncir" adlı oyunla başladı. TAKSAV tarafından düzenlenen festivalde İran, Gürcistan, Rusya, Kanada’dan da tiyatro grupları oyunlarını sahneleyecek. 30 Kasım’a kadar sürecek festival kapsamında 64 oyun sergilenecek.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27631413.asp


Yorumlar
"Festival açılışında Akün ve Şinasi vurgusu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Festival açılışında Akün ve Şinasi vurgusu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.