ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Eski kağıt fabrikası, kağıt müzesi oldu

Eski SEKA kağıt fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü.

27.10.2014

Eski kağıt fabrikası, kağıt müzesi oldu

Cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşlarından eski SEKA Kağıt Fabrikası’na ait belgelerin yer aldığı SEKA Kağıt Müzesi Dokümantasyon Merkezi açıldı.

Kocaeli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının ardından fabrikanın Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük kağıt müzesi olarak hizmete gireceği belirtildi.

Personel lojmanı olarak kullanılan fabrikaya ait binanın restore edilerek dokümantasyon merkezine dönüştürüldüğü kaydedilen açıklamada, merkezde arşivlerdeki kitap, dergi, fotoğraf ve belgelerin araştırmacıların kullanımına sunulduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkezde SEKA Kağıt Fabrikaları Kurucu Müdürü Mehmet Ali Kağıtçı’ya ait eserlerden oluşturulmuş küçük bir kağıtçılık ihtisas kütüphanesi de yer alıyor. Kütüphanede Türkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca 4 bin 392 kitap, 4 bin 481 dergi ve belgeyle toplam 8 bin 873 eser yer alıyor. Ayrıca kağıt fabrikalarından kalma ve SEKA Kağıt Müzesi koleksiyonuna ait evrak, fotoğraf, dergi, doküman ve multimedya türü materyaller bulunuyor. Kağıt fabrikasından kalan 10 bin civarında fotoğraf orijinal ve dijital haliyle korunuyor. Araştırmacılar, SEKA Kağıt Müzesi’nde istedikleri bilgi ve belgeye dijital ortamda kolaylıkla ulaşabilecek."

Kaynak : trthaber.com

Yorumlar
"Eski kağıt fabrikası, kağıt müzesi oldu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Eski kağıt fabrikası, kağıt müzesi oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.