ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Drakula Müzesi...

Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kuruluyor.

19.9.2014

Drakula Müzesi...

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, restorasyon çalışması devam eden Tokat Kalesi’nde Drakula Müzesi kuracaklarını söyledi.

Eroğlu,Tokat Kalesi’nin milattan sonra 5’inci ya da 6’ncı yüzyılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.
Önemli bir tarihi yapı olan Tokat Kalesi’nin eski ihtişamına kavuşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmasına başlandığını anlatan Eroğlu, Kale’nin Tokat turizmi açısından çok önemli bir potansiyeli barındırdığını vurguladı.

Eski Roma’dan itibaren Tokat Kalesi’nde askerlerin barındığını ve zaman zaman da esirlerin hapsedildiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Kaleye seyir terası yapacağız. Tokat’a ziyarete gelenler burada oturarak, eski Tokat’ı ve tarihi eserleri izleyebilecekler. Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı’ya esir düşen ve Drakula olarak da anılan Eflak Voyvodası III. Vlad’ın Tokat Kalesi’ndeki zindanda 2 yıl kaldığı rivayet ediliyor. Osmanlı döneminde zaten burası zindan olarak kullanılmış. Biz de burada Drakula Müzesi kurmaya karar verdik. Müzede Drakula’yı anımsatan semboller kullanacağız."

Eroğlu, Tokat Kalesi’ni bir kaç yıl içinde yapılacak çalışmanın ardından turizme kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : AA

Yorumlar
Mesaj Yaz 19.9.2014 21:07:35

Osman Gazi'nin Şehri Tokat aynı zamanda "Devlet-i Âliye'nin" aziz hatıralarını taşır. Böyle bir mazisi olan bu şehre",Drakula Müzesi" kurmak bir Tokatlı olarak beni üzüyor.

"Kazıklı Voyvoda olarak da bilinen III. Vlad'ın lakabıdır. Bram Stoker ondan yola çıkarak kitabı yazmıştır."

Metin Ceylan



Yorum Yapın

Drakula Müzesi... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.