ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Okuma ve Yazma Günü Kitap Okunarak Kutlandı

8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü Diyarbakır'da kitap okunarak kutlandı.

11.9.2014

Okuma ve Yazma Günü Kitap Okunarak Kutlandı

DİYARBAKIR - UNESCO tarafından ilan edilen ve okuryazarlıkla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla Şeyh Sait Meydanı’nda düzenlenen 8 Eylül Dünya okuma ve yazma günü kitap okunarak kutlandı.

Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü’ etkinliğine kitabını alan Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin sonuna doğru konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, “ Ülkemizde okuma yazma konusunda Devlet’in ciddi adımlar attığının bilindiğini ancak hala bireysel okuma oranının çok az olduğunu ” dedi.

Okulda olduğu kadar, hayatta da başarılı olmanın önde gelen şartının bilgi sahibi olma felsefesine dayandığına değinen Yolcu, “Yükselmek için ilim ne kadar şartsa, ilim için de okumak o kadar şarttır. Okumak ilmin ilk ciddi adımı, altın anahtarıdır. Yaratılan en nitelikli varlık olan insana gönderilen Kur’an-ı Kerim’in insanlığa hitap ettiği ilk kelimesi de ‘oku’ emridir” diyerek okuma yazmanın önemine değindi.

Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın kitap okuyarak insanların ilgisini çekmeye çalıştığı etkinlik, kitap okuma oranının ülkemizde de gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasıyla sona erdi. (Hüseyin İçli - İLKHA)

Yorumlar
"Okuma ve Yazma Günü Kitap Okunarak Kutlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Okuma ve Yazma Günü Kitap Okunarak Kutlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.