ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Pekin Kitap Fuarı'nda Türkiye esintisi

Türkiye, onur konuğu olduğu Pekin Kitap Fuarı'nda gövde gösterisi yaptı. 3 bin kitap, 20 yayınevi ve çok sayıda sergiyle ziyaretçileri büyüledi...

28.8.2014

Pekin Kitap Fuarı'nda Türkiye esintisi

Çin’de yapılan Pekin Uluslararası Kitap Fuarı, Türkiye’yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın katılımıyla açıldı. Başkent Pekin’deki Çin Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın Türkiye standının açılışında konuşan Arıcı, Türkiye’nin 932 metrekarelik alana kurulan üç ayrı stantta sunumları gerçekleştirecğini söyledi. Türkiye ana standında 3 bin eserden oluşan kitap sergisini ziyaretçilerin ilgisine sunacaklarını söyleyen Arıcı, bu bölümde çocuk ve gençlik yayınlarına özel yer ayrıldığını anlattı. Arıcı, fuar süresince Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen dokuz telif ajansının da profesyonel görüşmelerde bulunacağını belirtti. 20 yayınevi için özel olarak oluşturulan stantlarda da Türkiye’ye ait edebi eserlerin Çinli kitapseverlerle buluşacağını ifade eden Arıcı, ulusal sergiler standında ise "Çin’den Görünen Osmanlı Sergisi", "Anadolu Halk Oyuncakları Sergisi" ve "Kubbeler Dijital Sergisi"nin ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını kaydetti.

FATİH PROJESİ ANLATILACAK
Eğitimde tablet bilgisayarların kullanıldığı FATİH Projesi’nin de anlatılacağı fuarda, Piri Reis ve Orhan Kemal’i tanıtan paneller de düzenlenecek. Arıcı, yabancı film kotasından da faydalanmak istediklerini ve Çin’in 50 yabancı film kotasına en az üç Türk filminin dahil edilmesi için görüşmelerde bulunduklarını aktardı. Fuar 31 Ağustos’a kadar sürecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 30.8.2014 18:23:52
kitap seçimini edebiyat dernekleri veya sendikaları yapsaydı. Belli edebyat adamlarından bir seçici kurul seçim yapsaydı. Çok daha anlamlı olur getirisi de yüksek olurdu.


Yorum Yapın

Pekin Kitap Fuarı'nda Türkiye esintisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.