ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Rami Kışlası'nda ilk adım

250 yıllık tarihi Rami Kışlası aslına uygun olarak restore edilecek. Kışla şehir müzesi, kütüphane ve alışveriş merkeziyle yeni çekim merkezi olacak

5.8.2014

Rami Kışlası'nda ilk adım

Eyüp Toptan Gıda Pazarı’nın yer aldığı Rami Kışlası’nın yıllardır beklenen restorasyon çalışması için ilk adım atılıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları kapsamında kütüphane-müze olarak restore edilmesi beklenen kışlanın projeleri tamamlanmasına rağmen gıda toptancılarının çıkmaması nedeniyle çalışmalara başlanamadı. TOKİ ile yapılan anlaşma sonucunda Kayaşehir’de yeni bir toptan gıda merkezi yapılması kararlaştırıldı. Yeni merkezde çalışmalar sürerken, tarihi kışlanın restorasyonu için de ihaleye çıkıldı.

200 BİN METREKARELİK YAPI
Kışla müze, kütüphane, alışveriş ve 200 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesiyle İstanbul’un en önemli odak noktalarından biri olmaya aday gösteriliyor. Proje kapsamında, tarihi binanın yeri, boyutları, ulaşılabilirliği, müze programına uygunluğu göz önünde bulundurularak, "Şehir Müzesi" olması kararlaştırıldı. Kışlanın tamamlanmasıyla birlikte çevresindeki yapıların da iyileştirilmesi öngörüldü. Tek bir kapıdan girişin yapılacağı müzede, bununla birlikte ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar inşa edilecek. Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi salonları ve gezi mekanları yapılacak. Ayrıca, ziyaretçiler için kafeteryalar, kitapçı dükkanları, hediyelik eşya satış birimleri ile geleneksel el sanatlarının yapımını, tanıtımını ve satışını içeren atölyeler de yer alacak.

3 MİLYON KİTAP YER ALACAK
Mevcut tarihi binanın dokusunu bozmamak için bitişiğine kışla yapısına uygun, çağdaş teknoloji kullanılarak yapılacak kütüphane 3 milyon kitap kapasitesi ve sınırsız dijital kayıt imkanı ile 75 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. 250 yılı aşkın tarihi geçmişe sahip bina, Osmanlı Padişahı III. Mustafa döneminde askeri ihtiyaçlar için yapıldı. Kışla, Selimiye ve Davutpaşa kışlalarından sonra en büyük askeri bina olarak yapıldı. Kışla Cumhuriyet döneminde de bir süre askeri üs olarak kullanıldı.

Yorumlar
"Rami Kışlası'nda ilk adım" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Rami Kışlası'nda ilk adım ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.