ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı

Tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni gerçekleştirildi.

27.7.2014

Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı

Şair Attila İlhan’ın kız kardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık’ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık’ın annesi olan İlhan için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi.

Törene, Çolpan İlhan’ın oğlu Kerem ve torunu Sadri Alışık, aile dostları ve akrabalarının yanı sıra yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu ile Sibel Turnagöl, Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Songül Öden, Başak Köklükaya’nın da aralarında olduğu oyuncular katıldı.

Törende, İlhan’ın tabutunun sahnede hazırlanan platforma konulmasının ardından sanatçı için saygı duruşunda bulunuldu.

lhan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından dostları, sanatçıyla ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Törende konuşan Türker İnanoğlu, İlhan’ın ölümüne inanamadığını söyledi.

İnanoğlu, Çolpan İlhan ile aralarında bir kader bağı olduğunu belirterek, "1959’da ’Yalnızlar Rıhtımı’nda o baş yıldız, ben de reji asistanı olarak beraber çalışma imkanı bulduk. Kendisi anlatılamayacak kadar zarif, hoş, fevkalade bilgi birikimi olan bir insandı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Törenin ardından, sanatçı dostları ve sevenleri tarafından omuzlara alınan İlhan’ın tabutu, alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı.

İlhan’ın cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde öğle vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşi Sadri Alışık’ın yanına defnedildi.
’SEVDİĞİNLE BİRİCİK AŞKINLA, HUZURLAR İÇİNDE UYU’


Çolpan İlhan ile 3 yıl boyunca aynı dizide rol alan tiyatro sanatçısı Başak Köklükaya ise İlhan’ın ölümüne inanamadığını belirtti. Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Köklükaya, "Sevdiğinle biricik aşkınla, huzurlar içinde uyu Çolpan Ablacım" diye konuştu.

ÇOLPAN İLHAN’IN HAYATI


Türk tiyatro ve sinemasının dev sanatçısı Çolpan İlhan 8 Ağustos 1936’da İzmir’de dünyaya geldi.

Lise eğitimine Balıkesir Lisesi’nde başladı. Daha sonra Kandilli Kız Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Belediye Konservatuarı’nda tiyatro bölümünü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu.. Bu sırada akademideki arkadaşları ile birlikte "Akademi Tiyatrosu" adıyla bir tiyatro grubu kurdu ve oyunlar hazırladı. Bu sırada gelen bir teklifle 1957 yılında ilk sinema filmi Kamelyalı Kadın’da başrol oynadı.aynı yıl içinde Küçük Sahne’de Münir Özkul ve Uğur Başaran ile "Sevgili Gölge" adlı oyunla ilk profesyonel oyununu oynadı.

Üç sezon Küçük Sahne’de tiyatrolarda rol aldıktan sonra bu tiyaronun dağılması ile Oda Tiyatrosu’nda Müfit Ofluoğlu ile Sabahattin Kudret Aksal’ın "Tersine Dönen Şemsiye" sini sahnedi. Daha sonra Kent Oyuncuları ile Güner Sümer’in "Yarın Cumartesi"’nde oynadı. Kenterler ile de "Baharın Sesi", "Nalınlar" ve "Aptal Kız"’da sahne aldı. Bir süre sonra oğlu Kerem’in doğması ile tiyatroya ara verdi. 1960’ların ortasında sinema filmleri ile sanat yaşantısına geri döndü ve 300’e yakın filmde rol aldı. 1970’lerin sonlarına kadar sürekli filmlerde başrollerde oynayan İlhan sonra sinemadan koptu ve moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.

Yorumlar
"Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.