ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Usta yazarın "karalama defteri"

İrlandalı yazar Samuel Beckett'in yayımlanan ilk romanına ait orijinal el yazıları sergileniyor

17.6.2014

Usta yazarın

İrlandalı yazar Samuel Beckett’in yayımlanan ilk romanı Murphy’e ait orijinal el yazıları İngiltere’deki Reading Üniversitesi’nde sergilenmeye başlandı.

Reading Üniversitesi’nde masada titizlikle serilmiş 6 defter duruyor. Yaklaşık 80 yıllık kitaplar oldukça iyi korunmuş.

Kâğıtlarda Beckett’in, yazısı kadar çizdikleri de dikkat çekici.

Defterlerde, okunması zor bir el yazısı var. Ama daha da dikkat çekici olanı, Beckett’in en az yazdığı kadar da çiziyor olması. Ayrıca defterlerdeki karalamalarda ünlü simalar, tarihi isimler ve müzik notları var. Aynı sayfada, Charlie Chaplin olduğu açıkça anlaşılan bir resim de bulunuyor.

Reading Üniversitesi Beckett’in defterlerini geçen yıl Sotheby’s müzayedesinden 1 milyon sterline satın almıştı.

Yorumlar
"Usta yazarın "karalama defteri"" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Usta yazarın "karalama defteri" ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.