ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Güzelin peşinde 4 kadın

İranlı ressam ve 4 Türk öğrencisinin ‘Sanat iç güzelliklerin dışa vurum yoludur’ diyerek açtıkları ‘Biriktirdiklerimiz’ sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

15.6.2014

Güzelin peşinde 4 kadın

"Allah güzeldir, güzelliği sever" Hadis-i Şerif’inin ilhamıyla, güzelliğe olan tutkularını renklerle buluşturan Muazzez Bayat, Mine Vardan, Aysun Özkan ve Şeyma Yalçıntaş’ın, hocaları İranlı ressam Javad Soleimanpour ile hazırladıkları "Biriktirdiklerimiz" isimli resim sergisi 9 Haziran 2014 Pazartesi günü Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde yapılan açılışla sanatseverlerle buluştu.

Manzara, portre ve natürmort alanında 100’ü aşkın eserin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu sergi, 16 Haziran 2014 tarihine kadar 09.00- 17.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

ŞÜKRÜ ARTIRMAK İÇİN RESİM

"Resim yapmak, bize göre Allah’a şükrü artırmak için en güzel eylemlerden birisi" diyen Aysun Özkan, aynı zamanda Meridyen Destek Derneği’nin de yönetim kurulunda görev yapıyor. Özkan, "Allah’ın yarattığı güzellikleri tefekkür yollarından biri renkleri ve boyaları kullanmak. Bir yaprağın kıvrımına, yeşilin tonlarına, bulutlardaki renklere, gölgelere, kuşun kanadındaki desenlere baktıkça, ki resim yapan bunu çok iyi bilir, Yaratan’ın büyüklüğünü ve yarattıklarındaki kusursuzluğu daha iyi görebiliyorsunuz. Ayrıca göz nimetiyle beraber görme eyleminin de ne müthiş bir nimet olduğunu idrak ediyorsunuz" diyor.

"NESİLLERİN YETİŞMESİNDE ÖNEMLİ"

Özkan, resim sanatının önemine şu sözlerle değiniyor; "Biz sanatın ve özellikle resim sanatının yeni nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli olduğuna, ihmal edilen estetik duygusunun tekrar yeşertilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Ve ’Elhamdulillah Müslümanım’ diyen her müminin, alemlerin yaradılışındaki ilahi ahenk ve estetiği de idrak ederek, dünyaya her yönden örnek olacak Müslümanların yetiştirilmesine katkı sağlamasını diliyoruz. Sanatın her dalını geliştirip, yaygınlaştırmamız gerektiğine inanıyoruz."

Yorumlar
"Güzelin peşinde 4 kadın" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Güzelin peşinde 4 kadın ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.