ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sabancı'dan Adana'ya tiyatro şöleni

Adana'da düzenlenen film festivalinin açılışında konuşan Güler Sabancı, merhum Sakıp Sabancı'nın farklılıkları çok sevdiğini söyledi

16.4.2014

Sabancı'dan Adana'ya tiyatro şöleni

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, amcası Sakıp Sabancı’nın bıraktığı mirasa sahip çıkarak her yıl barış, dostluk ve anlayışın sahnesi olan Adana’da halkla bir araya geldiklerini belirtti. Sabancı, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, 40 yıl önce vakfın tohumlarının atıldığı Adana’da uluslararası bir festivale sahip olduklarını dile getirerek, "Dünyaca ünlü toplulukları Adana’da ağırlıyor, Adanalılar ile buluşturuyoruz. 16 Mayıs’a kadar Adana, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapacak. Taşköprü’deki sokak gösterileriyle şenlik havasında bir festival yapacağız" dedi.

21 OYUN SERGİLENECEK
Güler Sabancı, amcası merhum Sakıp Sabancı’nın farklılıkları çok sevdiğini ve kıymetini bildiğini söyleyerek, 2005’ten bu yana verilen Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü bu yıl tiyatro ve sinema sanatçısı Prof. Dr. Zeliha Berksoy’a takdim etti. Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt ise birçok topluluğun burada yer almak üzere başvuru yaptığını ifade etti. Festivalde, bu yıl Türkiye’den 16, yurtdışından 5 tiyatro topluluğu katılarak 21 oyun sergilenecek.

kaynak:sabah

Yorumlar
"Sabancı'dan Adana'ya tiyatro şöleni" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sabancı'dan Adana'ya tiyatro şöleni ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.