ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Uzun İnce Yol' için 5 Ağustos'ta start

Bugün 41'inci ölüm yıldönümünde anılacak halk ozanı Âşık Veysel'in hayatından kesitler yansıtacak 'Uzun İnce Yol' filminin çekimleri bu yaz Sivas'ta başlayacak

21.3.2014

'Uzun İnce Yol' için 5 Ağustos'ta start

Ünlü halk ozanı Âşık Veysel 41’inci ölüm yıldönümü olan bugün etkinliklerle anılacak. Merakla beklenen Âşık Veysel’in hayatından kesitleri yansıtacak "Uzun İnce Yol" adlı filmin çekimlerinin 5 Ağustos’ta Sivas’ta start alacağı açıklandı.

TORUN, BABAANNE OLACAK
Filmde Âşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu da rol alıyor. Şatıroğlu, kendi babaannesi Gülizar’ı canlandıracak. Bilal Babaoğlu’nun yöneteceği film, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hem senaryo hem de yapım desteğine layık görüldü.

VEYSEL KİM OLACAK?
Mart 2015’te gösterime girecek olan filmde Âşık Veysel’i kimin canlandıracağı ise sır gibi saklanıyor. Yeliz Şatıroğlu "Film de babaannemi canlandıracağım. Onu çok yakından tanıdığımdan bazı yönleriyle objektif kalamayabileceğimi düşünsem de film ekibine güvenim tereddütlerimi azaltıyor" diyor. Yönetmen Babaoğlu da "Veysel’in aşkı çağının ötesinde bir aşk. Kendisini terk edip kaçan eşinin çorabına gittiği yerde mağdur olmasın diye para koyabilen biri Âşık Veysel. Böyle bir hoşgörünün, kadim bir âşıklık geleneğinin son temsilcisi. Uzun İnce Yol, çok güçlü bir aşkı, geleneği, müziği ve elbette sinemanın imkânlarını harmanlayan bir film olacak" dedi.

Yorumlar
"'Uzun İnce Yol' için 5 Ağustos'ta start" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Uzun İnce Yol' için 5 Ağustos'ta start ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.