ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Altın Portakal'da büyük ödül 350 bin lira

4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülü 350 bin lira olarak belirlendi.

26.7.2013

Altın Portakal'da büyük ödül 350 bin lira

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ödülü 350 bin lira olarak belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk sinemasının nitelikli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine katkı sunmak, sinema sektörünün gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Altın Portakal’da bu yıl en iyi film ödülü 350 bin lira olarak belirlendi.

Gençleri yarışmaya katılmaya özendirmek adına yeni bir düzenlemeyle ilk film ödülü de 55 bin liradan 100 bin liraya yükseltildi.

Bu yıl Altın Portakal’da en iyi filme 350 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi ilk filme 100 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi yönetmene 55 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi senaryoya 35 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi görüntü yönetmenine 30 bin lira ve Altın Portakal heykelciği, en iyi müziğe 30 bin lira ve Altın Portakal heykelciği verilecek.

Ayrıca en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi sanat yönetmeni, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülünü kazananlar da Altın Portakal heykelciğinin sahibi olacak.

En iyi film ödülünün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 3 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü Antalya’da çekmesi halinde teşvik amacıyla verilen "Antalya Teşvik Ödülü" ise 70 bin lira olarak açıklandı.

Altın Portakal’da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasına geçen yıl, yılın son başvuru tarihi olan 6 Ağustos tarihinden sonra tamamlanmış, yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmada "Yarışma Filmi" olarak yer almamış, herhangi bir ulusal televizyon kanalında gösterilmemiş, ticari bandrollü DVD/VCD baskıları satışa sunulmamış Türkiye yapımı filmler katılabiliyor.

Festival kapsamında yer alan Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film yarışmalarına başvuru, 5 Ağustos Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.


kaynak:AAHaber

Yorumlar
"Altın Portakal'da büyük ödül 350 bin lira" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Altın Portakal'da büyük ödül 350 bin lira ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.